Έρχεται υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την Σχολή Τουρισμού

Το μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν Δήμος Πάφου και ΤΕΠΑΚ

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την εγκατάσταση και λειτουργία στην πόλη μας της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ προχωρά ο Δήμος Πάφου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.
 
Το Μνημόνιο θα συνυπογράψουν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Φρίξος Σαββίδης, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, την επόμενη Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί το επιστέγασμα των ενεργειών και διαβουλεύσεων του Δήμου Πάφου με το ΤΕΠΑΚ και την Κυβέρνηση κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια που κατέληξαν στη συμφωνία για την εγκατάσταση στην Πάφο της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας». Η Σχολή θα περιλαμβάνει δύο ακαδημαϊκά Τμήματα και ένα Ινστιτούτο Τουριστικών Επαγγελμάτων.
 
Προστίθεται ότι για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος παραχωρεί στο ΤΕΠΑΚ το οικόπεδο δίπλα από την Εκκλησία Παναγίας Παντάνασσας στο οποίο επρόκειτο να αναγερθεί το νέο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν και ολοκληρωθούν από τον Δήμο Πάφου με χρηματοδότηση του κράτους, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ, μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Συνολικά, ο Δήμος παραχωρεί στο ΤΕΠΑΚ περιουσία πέρα των 12 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία της Σχολής αναμένεται να αρχίσει το 2023, με δυνατότητα φιλοξενίας πλέον των 1.000 φοιτητών.

(ΚΥΠΕ)

 
6250