Εταιρεία ξεκινά κρουαζιέρες σε Ελλάδα και Κύπρο

Από πότε ξεκινούν οι κρουαζιέρες / Όλες οι πληροφορίες

Πολυτελείς κρουαζιέρες ξεκινά σε Ελλάδα και Κύπρο αυτό το καλοκαίρι, η εταιρεία Seabourn.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτηση της στο Facebook, έχει λάβει επίσημα την έγκριση από την Ελλάδα για να ξαναρχίσει πολυτελείς κρουαζιέρες αυτό το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, μαζί με την κυβέρνηση της Ελλάδας, η Seabourn αναπτύσσει σχέδια για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στη Μεσόγειο με το Seabourn Ovation, για μια σειρά επταήμερων ταξιδιών που ταξιδεύουν μετ 'επιστροφής από την Αθήνα.

>>> Διαβάστε επίσης: Πρώτες κρουαζιέρες για εμβολιασμένους - Θα έρχονται και Κύπρο <<<

Τα ταξίδια, αναφέρει η Seabourn, έχουν προγραμματιστεί από 3 Ιουλίου έως 16 Οκτωβρίου 2021 και θα είναι ανοιχτά για κράτηση στις 12 Απριλίου.

Αναφέρεται επίσης ότι, οι επισκέπτες που λαχταρούν μια μακρύτερη απόδραση θα μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση για μακρύτερα ταξίδια 14 ημερών, τα οποία συνδυάζουν μεμονωμένα ταξίδια 7 ημερών που προσφέρουν λιμάνια σε διάφορους διαφορετικούς προορισμούς σε καθένα.

Το Seabourn Ovation θα εξερευνήσει όμορφα και ιστορικά λιμάνια σε όλα τα ελληνικά νησιά, μεταφέροντας τους επισκέπτες στα εκπληκτικά λιμάνια του Αγίου Νικολάου, της Ρόδου, της Μυκόνου και του Ναυπλίου, καθώς και στη Λεμεσό σε ένα δρομολόγιο ενώ από την άλλη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πάτμο, τη Ρόδο, τη Θήρα και τις Σπέτσες καθώς και την Πάφο.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.

Η ανάρτηση της Seabourn:

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος έχει ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει ότι με ανακοίνωση της η εταιρεία Seabourn Cruise Line, μέλος του ομίλου Carnival, γνωστοποίησε την συμπερίληψη της Κύπρου στο πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το φετινό καλοκαίρι.
 
Το όλο εγχείρημα  έγινε μέσα από επαφές της εταιρείας και συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και έργων και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ως γνωστό, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων διεθνούς εμβέλειας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, έχουν εντάξει την Κύπρο στο παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.  Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι έχουν εκτιμηθεί θετικά τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας.Συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων για το οποίο η Κύπρος ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πανδημία και πήρε τα εύσημα από την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς και οι διευκολύνσεις ελλιμενισμού των πλοίων.
 
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στην εγχώρια τουριστική, ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία αλλά και ευρύτερα στην οικονομία του τόπου. 
 
Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα δρομολογήσει δύο 7ήμερες κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά από την πρώτη βδομάδα Ιουλίου.  Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν ελληνικά νησιά Άγιο Νικόλαο-Ρόδο-Μύκονο-Ναύπλιο με σταθμό τη Λεμεσό και Πάτμο-Ρόδο-Σαντορίνη-Σπέτσες με σταθμό την Πάφο.

 
3565