Ετήσιο Debate του Oxygon για την αγγλοαμερικανική κυριαρχία

Η αγγλοαμερικανική κυριαρχία και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις σε debate του Oxygono

Τις απόψεις τους σχετικά́ με το κατά́ ποσόν η αγγλοαμερικανική κυριαρχία οδεύει στο τέλος της, καθώς και κατά́ ποσόν άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Κίνα, είναι έτοιμες να αναλάβουν τα ηνία κατέθεσαν οι διεθνούς φήμης ομιλητές Καθηγητής Joseph H. H. Weiler  και η πρώην Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο, Kathleen A. Doherty, στο ετήσιο debate που διοργανώθηκε από τον μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oxygono, σε συνεργασία με το Cyprus Forum και το Cyprus Youth Diplomacy το Oxford University Society Cyprus.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Oxygono  αναφέρει πως το ετήσιο debate του με θέμα: «Is the Anglo-American century over? This house believes that the Anglo-American century is over»  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 και μεταδόθηκε ζωντανά στις σελίδες των διοργανωτών στο Facebook και στο κανάλι του Oxygono στο YouTube. Τη συζήτηση συντόνιζε ο  Δρ. Benjamin Martill και παρέμβαση έκαναν ο Καθηγητής Kroening και η κ. Άννα Κουκκίδου Προκοπίου.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μέσα από το ζωντανό και παραγωγικό διάλογο παρουσιάστηκαν επιχειρήματα τόσο υπέρ όσο και κατά του τέλους της αγγλοαμερικανικής κυριαρχίας, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο τόσο πολιτικά όσο επίσης οικονομικά και δημογραφικά, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή». Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν άποψη και να την εκφράσουν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ έγραφαν σχόλια τα οποία μεταφέρονταν ζωντανά στους ομιλητές.

(ΚΥΠΕ)

Tags
 
7866