Έτσι μπορείς να σπουδάσεις και Κύπρο και εξωτερικό… ταυτόχρονα

Σπουδές στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό; Και όμως γίνεται - Μάθετε πώς

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Ρουσιά / DigitalTv

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προσφέρει την εμπειρία σπουδών στο εξωτερικό, από 2 μέχρι 12 μήνες σε φοιτητές, στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό λαμβάνοντας σημαντική επιχορήγηση για τα έξοδα διαμονής, διατροφής και ταξιδιού. 

Η Κύπρος, έχει καταστεί ιδανικός προορισμός όχι μόνο για τους Κύπριους φοιτητές καθώς και για τους ξένους, αφού μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συνδυάζει όλα τα τρέχοντα προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό

Οι φοιτητές, έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus+ είτε για σκοπούς φοίτησης είτε για σκοπούς πρακτικής άσκησης, όπως ανέφερε στο Business Hour by Brief, η επικεφαλής του Γραφείου ERASMUS του Πανεπιστημίου, Μαριάννα Μιχαήλ.

“Ο κάθε φοιτητής έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα από 2 μήνες μέχρι 12 μήνες", σημείωσε η κα. Μιχαήλ, συμπληρώνοντας πως “θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης και την ευκαιρία που έχουν οι φοιτητές μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Ποντάροντας ουσιαστικά στο βιογραφικό τους σημείωμα και αποκτώντας την εργασιακή εμπειρία που είναι τόσο πολυπόθητη στην μελλοντική τους καριέρα"

Την ίδια ώρα, η κα Μιχαήλ αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που αποκομίζουν οι φοιτητές μέσω του προγράμματος.

“Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό λαμβάνοντας σημαντική επιχορήγηση για τα έξοδα διαμονής, διατροφής και ταξιδιού. Επιπλέον το πρόγραμμα δίνει έξτρα επιχορήγηση στους φοιτητές με ειδικές ανάγκες, ο συμμετέχοντας έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει τον κύκλο γνωριμιών του και να αποκτήσει φίλους από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο”, σημείωσε. 

Οι φοιτητές του Erasmus+ έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα μέχρι το 2023.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε η κα. Μιχαήλ στο Business Hour by Brief:
 

*Την εκπομπή Business Hour by Brief φέρνει κοντά σας η RCB

 
4557