Έξυπνες στρατηγικές για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Ο θυμός, ειδικά στο χώρο εργασίας, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και συνήθως δεν αποφορτίζει τις έντονες καταστάσεις. Είναι απόλυτα φυσιολογικά να μην δουλεύουν πάντοτε όλα στην εντέλεια, όμως με το θυμό είναι σίγoυρο ότι δεν πρόκειται να κατεφέρετε τίποτα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να σας προκαλέσουν θυμό, όπως μία δουλειά που δεν πήγε καλά ή ένας πολύ περίεργος συνάδελφος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<   

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς πολύ εύκολους και έξυπνους τρόπους που μπορείτε να αποφύγετε το θυμό και να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

8. Πείτε τι αισθάνεστε

Πολλές φορές αφήνουμε τα συναισθήματά μας να μας κυριεύσουν γιατί πολύ απλά δεν μοιραζόμαστε αυτό που αισθανόμαστε με κάποιον άλλον. Αν πείτε σε κάποιον ότι είστε θυμωμένοι ή πολύ φορτισμένοι εκείνη τη στιγμή μειώνετε τις πιθανότητες να αντιδράσετε με τρόπο που θα σας φέρει σε δύσκολη θέση.

7. Μιλήστε πιο αργά

Όταν είστε θυμωμένοι και μιλάτε πολύ γρήγορα είναι πιθανό να πείτε πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Μιλώντας πιο αργά δίνετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να σκεφτεί και να επεξεργαστεί καλύτερα ό,τι θέλετε να πείτε.

6. Επαναδιατυπώστε όσα είπατε

Είναι λογικό πάνω στο θυμό σας να είπατε κάτι για κάποιον που στην πραγματικότητα δεν εννοούσατε. Κάντε μία παύση και πείτε ξανά με άλλα λόγια αυτό που πραγματικά θέλατε να πείτε, αλλά με πιο καθαρό μυαλό.

5. Τάιμ άουτ

Είναι μερικές φορές που ούτε η παύση ούτε οι ανάσες μπορούν να σας βοηθήσουν γιατί είστε πραγματικά πολύ νευριασμένοι. Η λύση είναι απλή. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Δηλώστε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε το πρόβλημα και απομονωθείτε για λίγο.

4. Πάρτε ανάσες

Πάρτε τρεις βαθιές ανάσες πρωτού απαντήσετε. Θα σας βοηθήσει περισσότερο από όσο νομίζετε.

3. Κάντε μία παύση

Μερικές φορές η διαφορά ανάμεσα στην αδιαφορία και τη σοφία είναι πέντε δευτερόλεπτα. Όταν παρατηρήσετε ότι πρόκειται να θυμώστε, πάρτε λίγο χρόνο, ηρεμήστε και σκεφτείτε τα εξής: άκουσα το πρόβλημα – προσπαθώ να επεξεργαστώ την πληροφορία – κάνω παύση – απαντώ.

2. Κάντε διευκρυνιστικές ερωτήσεις

Σας είπαν κάτι που σας νευρίασε πολύ. Πάρτε μερικές ανάσες και ρωτήστε πολύ ήμερα και ευγενικά περαιτέρω πληροφορίες για το πρόβλημα που προέκυψε. Να είστε σίγουροι πως το πρόσωπο απέναντί σας θα εκπλαγεί ευχάριστα.

1. Παραφράστε ό,τι ακούσατε

Επαναλάβετε τα λόγια που ακούσατε αλλάζοντας τη δομή της πρότασης. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχετε δύο πράγματα: πρώτον, θα βεβαιωθείτε ότι όντως ακούσατε καλά αυτά που σας είπαν και δεύτερον θα έχετε στη διάθεσή σας μερικά δευτερόλεπτα να αποβάλετε το θυμό που σας προκάλεσε ο συνάδελφός σας.

***Αν ψάχνετε δουλειά πάντως, στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, μπορείτε να βρείτε καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας ανά κατηγορία και ανά επαρχία. Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Πηγή: fortunegreece.

 
1313
Thumbnail

Εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Αθηένου για συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBAN GreenUP, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Horizon 2020.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, εφαρμογή και αναπαράσταση αστικών σχεδίων επαναφοράς της φύσης σε ορισμένες ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές πόλεις εταίρους, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη διαχείριση των υδάτων, καθώς και την αύξηση της βιωσιμότητας στις πόλεις, μέσω καινοτόμων λύσεων βασισμένων στη φύση.
 
Το πρόγραμμα URBAN GreenUP ξεκίνησε με τρεις αρχικές πόλεις, τις Valladolid (Ισπανία), Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο) and Izmir (Τουρκία). Στη συνέχεια προστέθηκαν οι πόλεις  Mantova (Ιταλία), Ludwigsburg (Γερμανία), Medellin (Κολομβία), Chengdu (Κίνα) και Binh Dinh-Quy Nhon (Βιετνάμ).

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<
 
Ο Συντονιστής του Προγράμματος έστειλε πρόσκληση στον Δήμο Αθηένου για να συμμετέχει στο δίκτυο, υποστηρίζοντας την επέκταση της περιοχής ενδιαφέροντος γύρω από τις Φυσικές Λύσεις του Περιβάλλοντος και τα συναφή θέματα της έξυπνης πόλης.

ad1mobile

Με τη συμμετοχή του ο Δήμος Αθηένου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα αποκτήσει εμπειρία και θα βοηθήσει στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής του.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλα τα έξοδα του Δήμου Αθηένου από τη συμμετοχή του στο URBAN GreenUP καλύπτονται από το Πρόγραμμα.

(ΚΥΠΕ/ Φανίτσα Ζαννέττου)
 

article 1