Γιατί καλούνται όλες οι γυναίκες της Κύπρου σε στάση εργασίας

Τι είναι η πρωτοβουλία «ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ»

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, καλούνται όλες οι γυναίκες να σταματήσουν ό,τι κάνουν από τις 11:00 μέχρι τις 12:00, ως μια δράση διεκδίκησης και αλληλεγγύης.

Πέρα από αυτό, να απέχουν δηλαδή από τα καθήκοντά τους για μια ώρα στο σπίτι και την εργασία, καλούνται να σταθούν έξω από το χώρο όπου βρίσκονται, η μία δίπλα στην άλλη και να δείξουν την παρουσία τους διά της απουσίας τους.

«Εμείς που στελεχώνουμε τη δημόσια υπηρεσία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις υπηρεσίες φροντίδας, τις υπεραγορές, τη βιομηχανία, το εμπόριο, τα Μέσα Ενημέρωσης, τα ιδιωτικά γραφεία, τους εθελοντικούς οργανισμούς, εμείς που παράλληλα προσφέρουμε την απλήρωτη εργασία μας στο σπίτι με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ και ας δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα από όλες τις γυναίκες της Κύπρου προς την πολιτεία και ολόκληρη την κοινωνία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για τερματισμό της βίας – για ισότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων - για μηδενική ανοχή στον σεξισμό, τις διακρίσεις και τα έμφυλα στερεότυπα - για νομοθεσίες και δομές προστασίας και στήριξης - για κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας - για σεβασμό

Για πρώτη φορά, ανεξάρτητες γυναίκες, γυναικείες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς και οργανισμοί από όλη την Κύπρο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. 

Να βγούμε από τη γραμμή. Να χαλάσουμε το επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Είμαστε το μισό του πληθυσμού. Δεν συμβιβαζόμαστε με το μισό των δικαιωμάτων.

Στόχος μας είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τα δικαιώματά μας, να θέσουμε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τις σοβαρές ανισότητες και διακρίσεις σε βάρος μας. Να κινητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να κατανοήσει ότι οι έμφυλες διακρίσεις συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία, αλλά και το πώς, η έμφυλη βία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί κοινωνικό όνειδος και υποβιβάζει τον πολιτισμό μας.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Εμείς, που κάθε ώρα δίνουμε τον εαυτό μας, στη δουλειά, στο σπίτι, στους άλλους… Σε μια κοινωνία που απαιτεί να μην κουραζόμαστε ποτέ, να μη ζητάμε τίποτα και να χαμογελάμε συνεχώς, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ μιλήσουμε για όλα αυτά που ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ στη σελίδα της στο Facebook.

“Στόχος μας είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι ενωμένες και έχουν μία κοινή φωνή. Διότι πάνω και πέρα από όσα μας κάνουν διαφορετικές, έχουμε όλα αυτά που μας ενώνουν: την έμφυλη βία, τις διακρίσεις στο χώρο εργασίας, κέντρα λήψης αποφάσεων όπου δεν φτάνει η φωνή μας, τα θέματα της καθημερινότητας όπου επωμιζόμαστε δυσανάλογα όλες τις ευθύνες και τον καθημερινό σεξισμό που εκπηγάζει από τα στερεότυπα που διαιωνίζονται στην κοινωνία”, δηλώνει εμφαντικά η δημοσιογράφος Τώνια Σταυρινού, εκ των γυναικών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ . 

Αν λοιπόν είσαι γυναίκα και διαβάζεις αυτό το κείμενο, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, σταμάτα ό,τι κάνεις η ώρα 11:00 και βγες έξω για να ενώσεις τη φωνή σου με όλες τις γυναίκες της Κύπρου. Ένα ηχηρό μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Είναι η ώρα να δράσεις. Είναι η ώρα να δράσουμε!

Πηγή: MyLife Team 

 

 
2418
Thumbnail