Η επανάσταση του FinTech και η «κυπριακή» NAGA που ξεχωρίζει

Τι είναι το FinTech και πώς άλλαξε τα δεδομένα στα χρηματοοικονομικά - Ποια είναι η NAGA, η σχέση της με την Κύπρο και πώς κατάφερε να γίνει ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια αγορά. 
 

Οι ρυθμοί εξέλιξης της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς είναι εξωπραγματικοί τα τελευταία χρόνια. Έτσι και οι τεχνολογίες στα χρηματοοικονομικά εξελίσσονται ραγδαία αλλάζοντας εντελώς το παιχνίδι και δημιουργώντας συνεχώς νέα δεδομένα στο χώρο. Το FinTech, η επίδραση της τεχνολογίας στα οικονομικά δηλαδή, έφερε μια επανάσταση τα τελευταία χρόνια στα χρηματοοικονομικά και αλλάζει άρδην τα δεδομένα. 

Μια από τις εταιρείες που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια στον παγκόσμιο χάρτη του FinTech, είναι η NAGA που έχει έδρα το Αμβούργο και τη Λεμεσό. 

Τι ακριβώς είναι το FinTech

Ουσιαστικά μιλάμε για την επίδραση της τεχνολογίας στον χώρο των χρηματοοικονομικών και τις διάφορες σχετικές υπηρεσίες. To Fintech μεταφραζόμενο, σημαίνει χρηματοοικονομική τεχνολογία που ουσιαστικά περιγράφει τον τομέα, την είσοδο, την ανάπτυξη και επίδραση της τεχνολογίας στον χώρο των οικονομικών, και γενικότερα στους τομείς όπου η τεχνολογία μπορεί να επέμβει για να προσφέρει υπηρεσίες στα χρηματοοικονομικά. 

Το FinTech αφορά start ups, εταιρείες τεχνολογίας, μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και παροχείς υπηρεσιών στα χρηματοοικονομικά.

Έχει διαμορφώσει τις διάφορες πληρωμές (π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές και mobile wallets), το ηλεκτρονικό και όχι μόνο εμπόριο, τις μεταφορές χρημάτων και άλλες συναλλαγές, τις υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων, την διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τις υπηρεσίες δανειοδότησης προσφέροντας εναλλακτικές μορφές, τις ασφάλειες, αλλά φυσικά και την επανάσταση με τα κρυπτονομίσματα, όπως π.χ. το BitCoin. 

Όλο και περισσότεροι οργανισμοί προσφέρουν τεχνολογία στους χρήστες-πελάτες τους ώστε να έχουν ταχύτητα, ευκολία και πληθώρα άλλων πλεονεκτημάτων. Η ανάπτυξη του κλάδου των FinTech εκτιμάται ότι μπορεί να τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και απασχόληση. Έτσι η συνεισφορά στις οικονομίες των χωρών που αξιοποιούν το FinTech είναι δεδομένη και μεγάλη. 

Ποια είναι η  NAGA

Η NAGA ιδρύθηκε το 2015 με στόχο να συμβάλει ενεργά στην παγκόσμια τεχνολογική επανάσταση μέσω της αποκέντρωσης της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και της παροχής πρόσβασης στα καλύτερα εργαλεία της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γενικοί διευθυντές και μέτοχοι της NAGA είναι ο Benjamin Bilski και ο Μιχάλης Μυλωνάς.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η NAGA στους χρήστες της

Η NAGA είναι μια καινοτόμος εταιρεία fintech που συνδέει απρόσκοπτα τις προσωπικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές και τις επενδύσεις μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών. Η ιδιόκτητη πλατφόρμα της εταιρείας προσφέρει μια γκάμα προϊόντων, από διαπραγμάτευση μετοχών, επενδύσεις και κρυπτονομίσματα έως μια φυσική Mastercard.

Επιπλέον, η πλατφόρμα επιτρέπει ανταλλαγές με άλλα μέλη, παρέχει σχετικές πληροφορίες στη ροή και δυνατότητες αυτόματης αντιγραφής για συναλλαγές μελών. Η NAGA είναι μια συνεργική συνολική λύση που είναι εύκολα προσβάσιμη και χωρίς αποκλεισμούς. Παρέχει μια βελτιωμένη βάση για χρηματοοικονομικές επενδύσεις (investments), το δίκτυο και ηλεκτρονικές πληρωμές.

Με το οικοσύστημα καινοτόμων εγχειρημάτων, η NAGA επιτρέπει την πρόσβαση, αποθήκευση, συναλλαγή και επένδυση σε χρηματοπιστωτικές αγορές, κρυπτονομίσματα και εικονικά αγαθά.

Η NAGA διαθέτει το πιο ισχυρό app για επενδύσεις και συναλλαγές προσφέροντας εύκολη, γρήγορη και δωρεάν πρόσβαση στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές. Διαθέτει στους χρήστες τα καλύτερα εργαλεία καθώς και την κατάλληλη εκπαίδευση με σκοπό να αξιοποιηθούν οι επενδύσεις στο έπακρο.  

Πάνω από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένοι χρήστες

Μέσα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, η NAGA έγινε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και καθιερωμένες πλατφόρμες Κοινωνικού Εμπορίου στον κλάδο και σήμερα η πλατφόρμα της κατέχει μια εμπορική κοινότητα περισσότερων από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες ενώ λειτουργεί σε περισσότερες από 100 χώρες. 

Προσέλκυση χρηματοδοτήσεων - Τεράστια αύξηση στα κέρδη

Το 2021 η NAGA αύξησε τα έσοδα της πάνω από 100% σε σύγκριση με το 2020. Παρουσιάζει συνεχώς αύξηση στα κέρδη της ενώ προσελκύει σημαντικές χρηματοδοτήσεις όπως τα 34 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την έκδοση νέων μετοχών.

Σπουδαίο deal με US Fund Yorkville Advisors

Αξιοσημείωτη φυσικά και η τεράστια επιτυχία με την υπογραφή συμφωνίας με το παγκοσμίου κλάσης US Fund Yorkville Advisors τον Μάρτιο του 2021. Με την συγκεκριμένη συμφωνία εξασφάλισε ένα πλαίσιο χρηματοδότησης ανάπτυξης έως και 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ήταν ένα σπουδαίο deal για τη NAGA που απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ. Η αξία της NAGA σήμερα υπολογίζεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ. 

Στα αξιοσημειώτα και η στρατηγική συμμαχία της NAGA με την δημοφιλούς ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Sevilla FC. Από τον Οκτώβριο του 2021, η NAGA είναι ο κεντρικός χορηγός της αγωνιστικής εμφάνισης της Sevilla FC.  

J

Το «NAGA PAY»

Ταυτόχρονα η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς όπως τη νέα πλατφόρμα πληρωμών «NAGA PAY», αλλά και σε υπηρεσίες συναλλαγών μετοχών. 

Το «NAGA PAY» περιλαμβάνει πληρωμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα προσφέρει και Visa debit card. 

J

Με την πλατφόρμα πληρωμών, οι πελάτες της NAGA θα μπορούν να ανοίξουν ένα λογαριασμό IBAN, αλλά και λογαριασμό brokerage μαζί, εάν το επιθυμούν. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες συναλλαγών που προσφέρει η εταιρεία από την πλατφόρμα πληρωμών. 

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες της NAGA εκτινάσσεται στα ύψη και η εταιρεία ολοένα και μεγαλώνει με τους εμπνευστές και ιδρυτές της να βλέπουν το όραμα τους να επιτελείται. 

IMPORTANT NOTICE: “Any news, opinions, research, analyses, or other information contained in this article are provided as general market commentary and do not constitute investment advice. The market commentary has not been prepared in accordance with legal requirements designed to promote the independence of investment research, and therefore, it is not subject to any prohibition on dealing ahead of dissemination. Past performance is not an indication of possible future performance. Any action you take upon the information in this article is strictly at your own risk, and we will not be liable for any losses and damages in connection with the use of this article.”

RISK WARNING: “CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. A high percentage of retail client investors lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.”

 
6265