Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προϊόν στην Κύπρο - Τι πρέπει να κάνετε (Φώτος)

Τι αναφέρει η ΙΚΕΑ στην ανακοίνωσή της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανακοίνωση για ανάκληση προϊόντος που πωλείται στα καταστήματα της ΙΚΕΑ στην Κύπρο εξέδωσε η εταιρεία. 

Η ανάκληση αφορά μόνο τις κούπες ταξιδιού TROLIGTVIS που έχουν παραχθεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση “ Made in India”.

Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να την χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κατάστημα ΙΚΕΑ Λευκωσία ή στο Κέντρο Σχεδιασμού και Παραγγελίας ΙΚΕΑ Λεμεσός για την αντικατάστασή της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων. Για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς. Η συγκεκριμένη κούπα ταξιδίου ξεκίνησε να πωλείται στα καταστήματά μας τον Οκτώβριο του 2019.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ''Για εμάς στην ΙΚΕΑ η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί βασική προτεραιότητα και για αυτό το λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία. Ωστόσο για τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS έχουμε ενημερωθεί ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν, υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP), το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα''.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει ότι: ''Όλοι εμείς στην ΙΚΕΑ ζητάμε συγγνώμη για την οποιαδήποτε τυχόν αναστάτωση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καταναλωτές μας για την κατανόησή τους''.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες του προϊόντος:

ξ

μ

μ

ν

ξ

Tags
 
2047
Thumbnail