Η ΝAGA, το εργαλείο για τις επενδυτικές σας ευκαιρίες

Η εκρηκτική αύξηση χρηστών της NAGA, η επέκταση της σε άλλες χώρες και το νέο προϊόν που ετοιμάζει

Για την  εκρηκτική αύξηση χρηστών της NAGA, την ανοδική της τάση παρά την παδνημία, την επέκταση σε άλλες χώρες και το άνοιγμα στην αμερικάνικη οικονομία, μίλησε στην εκπομπή Business Hour By Brief, ένας εκ των CEO της NAGA, κ. Μιχάλης Μυλωνάς ο οποίος σύστησε στους τηλεθεατές  την καινοτόμο start up εταιρεία NΑGA η οποία έχει αναπτύξει ένα δυναμικό, κοινωνικο-χρηματο-επενδυτικό σύστημα το οποίο προσφέρει, λύσεις επένδυσης και προσωπικών συναλλαγών, ενημερώνοντας και για το νέο προϊόν που ετοιμάζει

Αρχικά ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην εταιρεία της οποίας μπορεί to Ηeadoffice να βρίσκεται στη Γερμανία, εντούτοις η βάση για όλες τις λειτουργίες της βρίσκονται στη Λεμεσό. Με τη μετοχή της εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, η NAGA απαριθμεί περισσότερους από 3500 μετόχους, όπως ανέφερε, ενώ έχει την στήριξη μεγάλων επενδυτικών ταμείων από όλο τον κόσμο.

Αυτό που επιθυμεί να προσφέρει η NAGA στους χρήστες της είναι επενδυτικές επιλογές μέσα από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που κάνουν, είτε τα προϊόντα σχετίζονται με συνάλλαγμα, είτε με μετοχές ή και με διάφορα commodities.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις στα μεγάλα επενδυτικά ταμεία τα οποία τη στηρίζουν και την πρόσφατη εξασφάλιση των 30 εκατομμυρίων από την US Fund Yorkville Advisors, η οποία ανοίγει το δρόμο για την Αμερικάνικη αγορά.

Τέλος, μίλησε στο Business Hour By Brief για το νέο της προϊόν που θα αφορά την Τράπεζα του μέλλοντος όπως είπε χαρακτηριστικά. Με τους χρήστες να κάνουν τις τραπεζικές του ς συναλλαγές μέσω της τεχνολογίας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Business Hour By Brief

Ερ. Με τι ασχολείται η NAGA; Πρόκειται για κυπριακή εταιρεία; 
Απ.
Η ΝAGA Ιδρύθηκε το 2016, με όραμα να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο όπου οι χρήστες θα μπορούν να συναλλάσσονται και να βρίσκονται στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ζούμε σε ένα κόσμο κοινωνικών δικτύων, παγκοσμιοποίησης και το όραμα μας ήταν ο πελάτης – χρήστης, να μπορεί όχι μόνο να αφομοιώνει υλικό και πληροφορίες αλλά να τις αξιοποιεί και να κάνει επενδυτικές επιλογές για το οικονομικό του μέλλον.

Ερ.Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας και ποιες επιλογές - προϊόντα προσφέρει στους πελάτες της;
Απ
. Οι πελάτες – χρήστες μας μπορούν να συναλλάσσονται, το λεγόμενο cft trading , στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές είτε μέσω διαφόρων asset classes, δηλαδή με προϊόντα που έχουν να κάνουν με συνάλλαγμα, είτε με προϊόντα που έχουν να κάνουν με διάφορα commodities όπως ο χρυσός, είτε με προϊόντα που έχουν να κάνουν με δείκτες χρηματιστηρίων,  είτε και με προϊόντα που έχουν να κάνουμε με μετοχές σε παγκόσμια βάση.

Ερ. Πρόκειται για Κυπριακή εταιρεία;
Απ
. Η έδρα της Naga είναι το Αμβούργο στη Γερμανίας. 
Μάλιστα πρόκειται για Γερμανική, δημόσια εταιρεία.  Η ΝAGA  είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με περισσότερους από 3500 μετόχους, έχοντας τη στήριξη από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία του κόσμου, από Κίνα, Ευρώπη μέχρι και το πρόσφατο Αμερικάνικο.
Το Ηeadoffice είναι στην Γερμανία αλλά η βάση των εταιρειών της NAGA και όλα τα operation, βρίσκεται  στη Λεμεσό, με 150 άτομα, κάτω από τη θυγατρική του Ομίλου, τη ΝAGA Markets Europe,  μια χρηματιστηριακή εταιρεία εγκεκριμένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.
Γιατί η μετοχή της είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης;
Αρχικά επειδή η εταιρεία είναι Γερμανική, εξ ιδρύσεων αφού οι αρχικοί μέτοχοι και επενδυτές είναι Γερμανοί, έτσι και το listing έγινε στο χρηματιστήριο Γερμανίας ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. 

Ερ. Μετά από 5 χρόνια ποιος είναι ο απολογισμός για τη NAGA; Είστε ικανοποιημένοι από τα έσοδα αλλά και από τον αριθμό των  νέων χρηστών, ποιος ο αριθμός;
Απ.
Αρχικά να πούμε ότι είμαστε μια εταιρεία fin tech. Ο στόχος μας είναι να ιδρύσουμε δική μας τεχνολογία  μέσα στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
 Κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας μας (2016-2019) η εταιρεία δεν βρισκόταν σε διαδικασία παραγωγής εισοδημάτων αλλά σε περίοδο ανάπτυξης της δικής μας τεχνολογίας.
 Ότι, έχει δημιουργήσει η NAGA, το δικό μας προϊόν, application, ή τεχνολογία με την οποία καθημερινά συναλλάσονται δεκάδες-χιλιάδες σήμερα πελάτες παγκοσμίως είναι όλα δικής μας τεχνολογίας. Δεν ψάχνουμε για τρίτες λύσεις, τεχνολογικά ομιλούντες. 

Από το 2020 και μετά εστιάσαμε στην δημιουργία εισοδημάτων και παραγωγή κέρδους. Δεδομένου ότι το 2020 ήταν μια σημαντική αλλά και παράξενη χρονιά, που δημιούργησε παγκόσμια δυσκολίες και ευκαιρίες, τα αποτελέσματα μας για το 2020 και πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν εξαιρετικά εκρηκτικό.
Αυτό δεν τιμά μόνο την εταιρεία αλλά και τον κόσμο που εργοδοτεί και το όραμα που είχαμε, που παίρνει σάρκα και οστά. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη.  Η άνοδος που σημειώνει αυτή τη στιγμή η NAGA, σε νούμερα είναι εκρηκτική, της τάξεως του 100-200% άνοδο σε τρίμηνη βάση.
Αναφορικά με τους χρήστες έχουμε πέρα των 500 000 πελατών εκ των οποίων οι 30-40 χιλιάδες είναι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες της πλατφόρμας και των επενδυτικών προϊόντων της εταιρείας.

Ερ. Όσον αφορά την ανάπτυξη σε νέες αγορές που βρισκόμαστε;
Απ
.Η άνοδος αρχικά όσον αφορά την επέκταση και λήψη πελατών ήταν μέσα στην Ευρώπη με την πλειονότητα των πελατών να είναι από Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο βασίλειο, Πολωνία, κλπ. Τώρα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία όπου το finance είναι κάτω από regulation, δηλαδή χρηματοπιστωτικές συναλλαγές γενικότερα. 

Συγκεκριμένα περιμένουμε την άδεια από τις Αυστραλιανές αρχές για να ξεκινήσουμε ένα γραφείο στο Σίνδευ, ενώ άδεια αναμένουμε και από την Ν. Αφρική και από περιοχές Ασίας, όπως Ασία, Μαλαισία, Βιετνάμ.

Ερ. Η Κυπριακή εταιρεία NAGA πέτυχε τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική συμφωνία με το US Fund Yorkville Advisors, εξασφαλίζοντας ένα πλαίσιο χρηματοδότησης ανάπτυξης έως και 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Τι σημαίνει αυτό για την εταιρεία και ποια η σημασία για την Κύπρο;
Απ
. Για τη ΝΑGA δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς ως δημόσια εταιρεία, έχουμε τύχει μεγάλων χρηματοδοτήσεων από επενδυτές. Στη Γερμανία εξάλλου είχαμε κάνει ΙPO και ήδη στηριζόμαστε σε κάποια μεγάλα επενδυτικά ταμεία παγκοσμίως. 
Εκείνο όμως που είναι σημαντικό να ειπωθεί σχετικά με τη US Fund Yorkville Advisors είναι η σημασία που έχει η στήριξη από ένα Αμερικάνικο Επενδυτικό Ταμείο. 

Η Αμερική είναι μια τεράστια αγορά,  με πολλές διαφορές στα funds και τους επενδυτές στην Ευρώπη και για μας είναι μια ακόμη ψήφος εμπιστοσύνης και ακόμη μια αναγνώριση ότι αυτό «δουλεύει»και φαίνεται ότι αγκαλιάζεται από μεγάλα επενδυτικά ταμεία συμπεριλαμβανόμενης και της Αμερικής.
Για τη NAGA ακόμη, αυτό σημαίνει ένα ακόμη άνοιγμα στην τεράστια αγορά του Finance, της Αμερικής.
Μέσω της US Fund Yorkville Advisors πλέον είμαι βέβαιος ότι η NAGA θα τύχει προσοχής από ακόμη μεγαλύτερα ταμεία και αυτό σημαίνει το άνοιγμα πόρτας στην οικονομία της Αμερικής στο μέλλον.

Ερ. Θεωρείται κρίσιμη η τρέχουσα δεκαετία για την χρηματοοικονομική τεχνολογία;
Απ.
Η πιο κρίσιμη. Αλλά αυτό ήταν και το όραμα μας. 
Αρχικά σε σχέση με την πανδημία, θεωρώ ότι «έσπρωξε» κάποια πράγματα που θα γίνονταν ούτως η αλλιώς μελλοντικά, να γίνουν τώρα. 
Ζώντας τη περίοδο της κοινωνικής δικτύωσης και ότι όλα είναι social, ο κόσμος δεν θέλει να κάνει δύσκολες συναλλαγές, αλλά θέλει να κρατά το κινητό του και μέσω από τα social να συναλλάσσεται με ανθρώπους παγκοσμίως.
Το μοναδικό για την τεχνολογία της ΝAGA, ζώντα στον κόσμο των social και της τεχνολογίας, παρακολουθώντας παγκοσμίως την εξέλιξη της τεχνολογίας, βρισκόμενοι σε ένα κόσμο που χάριν όλων αυτών έγινε πολύ μικρός. Eίμαστε το πρώτο και μοναδικό δίκτυο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Αυτό για εμάς είναι τεράστια ευκαιρία. Σε μια δεκαετία, αυτό το έχουμε δε εν μέσω πανδημίας, ότι κόσμος επειδή αναγκάστηκε είτε να βρίσκεται περισσότερό χρόνο στο σπίτι ή λόγω lock down να ψαχτεί περισσότερο για την τεχνολογία, το διαδίκτυο, υπάρχει τεράστια στροφή στο προϊόν μας.
Αυτή είναι και η ευκαιρία των επόμενων 10 ετών, θεωρώ.

Το όραμα της NAGA ήταν η οικονομική ολοκλήρωση για όλους. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το προϊόν μας και να σπρώχνουμε προς την άνοδο και να δημιουργούμε αξία των μετοχών μας. Ο χρηματοπιστωτικός, το finance με την τεχνολογία είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός τομέας και δεν μπορεί κανένας παρά να συνεχίζει βλέποντας μπροστά και να σπρώχνει προς την άνοδο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Καταληκτικά, σύντομα θα λανσάρουμε το νέο μας προϊόν το οποίο θα είναι εκτός από το χρηματοπιστωτικό trading, πρόκειται για το NAGA PAY και είναι η Τράπεζα του Μέλλοντος. O κόσμος με αυτή την υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για της τραπεζικές του συναλλαγές.

Παρακολουθήστε όλα όσα δήλωσε στο Business Hour By Brief:

 
6279