Η Ομάδα Εργασίας θα προχωρήσει στην ετοιμασία πλάνου δράσεων, ιεραρχώντας τα ζητήματα που τέθηκαν στην συνέδρια

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε με την Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής κα Λένα Παναγιώτου, σε ειδική συνέδρια της Ομάδας Εργασίας  για το Brexit που έχει συσταθεί από την BusinessEurope, την πανευρωπαϊκή οργάνωση εργοδοτών. Η συνέδρια πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με την συμμετοχή πέραν των 20 εργοδοτικών εκπροσώπων από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
 
Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας έτυχαν λεπτομερούς ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την ΕΕ και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την ετοιμότητα των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός άτακτου Brexit.Ταυτόχρονα συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο στο προσεχές διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τα στενά χρονοδιαγράμματα που έχουν διαμορφωθεί.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν το μέλλον των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΒ και η διασύνδεση τους με άλλες χώρες εκτός Ένωσης, η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρήση υφιστάμενων μηχανισμών χρηματοδότησης για αντιμετώπιση παρενεργειών του Brexit και ειδικότερα ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση και του Ταμείου Αλληλεγγύης  της ΕΕ, η ειδική μεταχείριση ευαίσθητων τομέων οικονομικής δραστηριότητας όπως η αλιεία και η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την μεταφορά δεδομένων. 
 
Η Ομάδα Εργασίας θα προχωρήσει στην ετοιμασία πλάνου δράσεων, ιεραρχώντας τα ζητήματα που τέθηκαν στην συνέδρια.
 
Μέσα από την συμμετοχή της στις συναντήσεις των ευρωπαίων εργοδοτών, η ΟΕΒ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά  τις εξελίξεις γύρω από το Brexit με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

Tags
 
1312
Thumbnail

Μια ακόμα επιτυχημένη διαδικτυακή δημοπρασία ακινήτων στην Κύπρο διεξήγαγε χθες η κορυφαία proptech εταιρεία BidX1, δημιουργώντας ρευστότητα €30 εκ. μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της. Πάνω από 330 πλειοδότες, οι περισσότεροι εκ των οποίων Κύπριοι, είχαν εγγραφεί και συμμετείχαν στη χθεσινή δημοπρασία.

ad1mobile

Η ομάδα της BidX1 στην Κύπρο επίβλεψε την πώληση μιας ποικιλίας εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών ευκαιριών και ακινήτων με προοπτική ανάπτυξης. Από τις 66 παρτίδες ακινήτων που προσφέρθηκαν τελικά στη δημοπρασία, πωλήθηκαν οι 59 στο συνολικό ποσό των €10 εκ. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1 στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Επικεφαλής της BidX1 Κύπρου, Κρίτωνας Ονησιφόρου ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της δεύτερής μας δημοπρασίας, αλλά και τη θερμή ανταπόκριση της αγοράς. Στόχος μας είναι να φέρουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος στην Κύπρο έδειξε τόσο ενδιαφέρον στις καινοτόμους μεθόδους συναλλαγής ακινήτων που προσφέρει η BidX1.»

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ζήτηση που δέχθηκε μετά τη χθεσινή δημοπρασία, η BidX1 θα διοργανώσει μια επιπρόσθετη διαδικτυακή δημοπρασία για τις εναπομείνασες 7 παρτίδες ακινήτων, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

«Επειδή μετά το τέλος της δημοπρασίας υπήρξε ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές για τα εναπομείναντα επτά ακίνητα», συνέχισε ο Ονησιφόρου, «και χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η πλατφόρμα, είμαστε σε θέση να διαθέσουμε τα ακίνητα αυτά σε επαναληπτική διαδικτυακή δημοπρασία την ερχόμενη βδομάδα. Ο εν λόγω κατάλογος βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας (https://bidx1.com/en/cyprus), όπου μπορεί κανείς να βρει και άλλα ελκυστικά ακίνητα που διατίθενται προς πώληση μέσω της μεθόδου Digital Private Treaty και στα οποία μπορούν να γίνουν προσφορές οποιαδήποτε στιγμή.»

Για να συμμετέχουν στη δημοπρασία της ερχόμενης βδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα (https://bidx1.com/en/cyprus), παρέχοντας στοιχεία ταυτότητας και απόδειξη διεύθυνσης, και να καταβάλουν προκαταβολή με βάση την επιφυλασσόμενη τιμή του ακινήτου, η οποία θα κρατηθεί μόνο εάν ο πλειοδότης είναι ο επιτυχών αγοραστής τη μέρα της δημοπρασίας. Οι μη επιτυχόντες πλειοδότες θα λάβουν 100% επιστροφή χρημάτων εντός 7 εργάσιμων ημερών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Η βραβευμένη εταιρεία BidX1 ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην Κύπρο το 2019, προσφέροντας εύκολους και αποδοτικούς τρόπους συναλλαγών ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της, και αξιοποιώντας την εξειδίκευση και εις βάθος γνώση του τομέα που διαθέτει η ομάδα της στην Κύπρο. Στις αρχές του 2020, η εταιρεία εισήγαγε άλλη μία μέθοδο αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω της πλατφόρμας της, τη λεγόμενη Digital Private Treaty. Η εν λόγω μέθοδος είναι ο συνήθης  τρόπος με τον οποίο αγοράζονται και πωλούνται ακίνητα στην Κύπρο, η οποία γίνεται τώρα διαδικτυακά στην πλατφόρμα της BidX1, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα.

Πληροφορίες για τα ακίνητα προς πώληση είτε μέσω δημοπρασίας είτε μέσω Private Treaty, είναι διαθέσιμες στη σελίδα bidx1.com, ενώ για οτιδήποτε περαιτέρω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα της BidX1 στην Κύπρο στο 22 000 380 / [email protected]

article 1