Η RSM Cyprus βραβεύει την αριστεία

Η RSM Cyprus βραβεύει την αριστεία για την πιο καινοτόμο ιδέα στα Business Games του ICAEW στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν από το ICAEW σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου τα Business Games όπου φοιτητές καλέστηκαν να αναλάβουν το ρόλο ενός Εγκεκριμένου Λογιστή (Chartered Accountant - ACA) και να αναλύσουν ένα πραγματικό επιχειρηματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε μια Εταιρεία.  

Παράλληλα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους μπροστά σε Επαγγελματίες από Διεθνείς Οργανισμούς οι οποίοι είχαν το ρόλο του Διοικητικού Συμβούλου στην εν λόγω εταιρεία. Στόχος τους να αξιολογήσουν την απόδοση των φοιτητών ως προς την καινοτομία, τρόπο προσέγγισης του προβλήματος, ηγεσία, συνεργασία ομάδας, ηθική, αναλυτική σκέψη και γενικότερα τρόπου παρουσίασης και προσέγγισης του προβλήματος.     

>>> Διαβάστε επίσης: Παν. Κύπρου: Ακαδημαϊκοί της Πολυτεχνικής στη λίστα Stanford <<<

Η RSM Cyprus στα πλαίσια της δράσης της για Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη, στηρίζει θερμά τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της εκπαίδευσης και της πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών.  

O κ. Μάριος Χαραλαμπίδης, Συνέταιρος και Επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών ανέλαβε το ρόλο του του μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο και η κα Νικόλ Σταυρινίδου, Quality Assurance Director ανέλαβε το ρόλο του μέντορα σε μια από τις ομάδες που έλαβαν μέρος.    

Μετά το πέρας της αξιολόγησης η RSM βράβευσε την ομάδα με την πιο καινοτόμο ιδέα. Συγχαρητήρια  στους φοιτητές Αντώνη Ιωαννίδη, Ανδρέα Μιχαήλ, Ανδρέα Λουκαΐδη, Ανδρέα Αντωνίου, Σέργιο Ashagerdian και Κύπρο Κατσιάμη, φοιτητές του κλάδου Accounting and Finance στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που απάρτιζαν την ομάδα.

Μετέπειτα, ο κ. Μάριος Χαραλαμπίδης, συγχάρηκε όλους τους φοιτητές για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις και επαίνεσε τους φοιτητές για το θάρρος που επέδειξαν στο να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό.

Παράλληλα, η συμβουλή του προς τους φοιτητές ήταν να έχουν αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνουν για να πετύχουν τα αποτελέσματα που θέλουν. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια των Business Games οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις εταιρείες και να συζητήσουν τις ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης και κατάρτισης καθώς και τους προβληματισμούς για την εξέλιξη της καριέρας τους.   

Η RSM Cyprus με γραφεία σε Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία, είναι πιστοποιημένη από την Great Place to Work ως εργοδότης επιλογής βάσει του ερωτηματολογίου Trust Index. Παράλληλα είναι ACCA Platinum Approved employer, ACCA Professional Development και ACA Authorized Training Employer.

Η RSM Cyprus αποτελεί μέρος της RSM International, του 6ου μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Το δίκτυο της RSM επεκτείνεται σε 123 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 40 μεγαλύτερων επιχειρηματικών κέντρων του κόσμου. Ως RSM, διαθέτουμε εργατικό δυναμικό άνω των 51.000 ατόμων, σε περισσότερα από 860 γραφεία σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία-Ειρηνικού, ΜΕΝΑ, Λατινική και Βόρεια Αμερική.     

 
8028