Ινστιτούτο Γενετικής: Έτοιμο το 2024 το νέο κτήριο (ΦΩΤΟΣ)

Πόσα θα κοστίσει το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και τι θα περιλαμβάνει - Η σημασία του για την πορεία του ΙΝΓΚ

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σε νέα εποχή μπαίνει το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) αφού πλέον είναι γεγονός η δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου κτηρίου του.

Σύμφωνα με πληροφόρηση της Brief, η κατασκευή του νέου κτηρίου του ΙΝΓΚ αναμένεται να αρχίσει φέτος το καλοκαίρι και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το τέλος του 2024

μγφ

δβφ

Το νέο κτήριο, το οποίο θα έχει έκταση περίπου 10,000 τετραγωνικών μέτρων, θα ανεγερθεί δίπλα από το υφιστάμενο κτήριο του Ινστιτούτου.

γφ

Το κόστος του έργου και η σημασία του νέου κτηρίου στο ΙΝΓΚ

Το κόστος του έργου, που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανέγερση του κτηρίου μαζί με νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό αλλά και τα έξοδα για τις νέες ερευνητικές ομάδες, ανέρχεται στα 31 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με κυβερνητική εγγύηση.

ζγφν

 

Να σημειώσουμε επίσης ότι το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή εξωτερικού αμφιθέατρου το οποίο ανήκει στον Δήμο Αγίου Δομετίου, με χρηματοδότηση από τον ίδιο τον Δήμο.

δζβ

Όσο αφορά την σημασία του νέου κτηρίου για το ΙΝΓΚ, λειτουργός του ΙΝΓΚ ανέφερε στην Brief ότι «Η δημιουργία του νέου κτηρίου αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία του Ινστιτούτου, όχι μόνο κτηριακά αλλά και στη σημασία του εφόσον σε αυτό θα στεγαστούν νέες ερευνητικές ομάδες σε νέους αναδυόμενους τομείς αιχμής, τομείς οι οποίοι θα ενισχύσουν, όπως γίνεται ήδη άλλωστε, τους άλλους δύο τομείς δραστηριοποίησής του, εκπαίδευση και υπηρεσίες, όπου τα αποτελέσματα όλων έχουν ως σημείο αναφοράς αλλά και αποδέκτη τον ασθενή και την κοινωνία μας και την προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής. Ενισχύοντας και δυναμώνοντάς το, η αποστολή του Ινστιτούτου ενισχύεται περαιτέρω, προσφέροντας περισσότερα στους συμπολίτες μας αλλά και στη χώρα μας».

ζφγν

ζνφγ

 

ΦΝΓΤΖ

Κυπριάνα Σταύρου
 
6631
Thumbnail