Στα 0,47 ευρώ το προτεινόμενο μέρισμα - Πότε θα ανοίξει το νέο υπέρ κατάστημα στην Λευκωσία

H Γενική Συνέλευση των μετόχων της 6ης Νοεμβρίου θα αποτελέσει αφετηρία σημαντικών εξελίξεων για τον Όμιλο JUMBO.

Ως ελάχιστη ανταπόδοση του Ομίλου προς τους μετόχους για την σταθερή εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν τα χρόνια της κρίσης, η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει την μερισματική πολιτική αυξάνοντας κατά 20% το σχετικό κονδύλι όχι μόνον φέτος αλλά και για τα επόμενα 2 χρόνια.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η διαθέσιμη ρευστότητα του Ομίλου επιτρέπει στη διοίκηση να εισηγηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της 6ης Νοεμβρίου, τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,47 Ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή από 0,39 Ευρώ πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι έχουν ήδη εισπράξει το προμέρισμα της 14ης Μάϊου 2019, των 0,19 Ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) και εφόσον εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση θα διανεμηθεί και το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί σε 0,28 Ευρώ ανά μετοχή (μικτό).

Μία ακόμη σημαντική απόφαση που θα κληθούν να πάρουν οι μέτοχοι στην τακτική γενική συνέλευση, αφορά την αλλαγή της εταιρικής χρήσης.

Στόχος είναι η ταύτιση της εταιρικής χρήσης με το ημερολογιακό έτος ώστε η εταιρεία να μην υστερεί σε τίποτα έναντι των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών ως προς τηναναγγελθείσα νέα αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση, η εταιρική χρήση θα ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε χρόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Κατ΄ εξαίρεση, η οικονομική χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019, θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019.

Η χρονιά που πέρασε

Η οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2019 ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος με εντυπωσιακές αναπτύξεις. Συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά +7,82% στα 812,18 εκατομμύρια Ευρώ σε σύγκριση με τα 753,3 εκατ. € που ήταν ο τζίρος της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.

Τα κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 162,87 εκατ. Ευρώ από 151,10 εκατ. Ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά +7,79%.

Το μικτό κέρδος του Ομίλου ανήλθε σε 423,85 εκατ. Ευρώ από 395,15 εκατ. Ευρώ.

Τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου ανήλθαν σε 238,18 εκατ. Ευρώ έναντι 223,59 εκατ. Ευρώ το προηγούμενο 12μηνο.

Κατά την 30.06.2019 τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανήλθαν σε 307,70 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατες εξελίξεις

Στο πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος 2019- Σεπτέμβριος 2019) της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, οι πωλήσεις του Ομίλου σημείωσαν αύξηση +8,22% ρυθμός υψηλότερος από την εκτίμηση για το έτος (+5%). Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πιο σημαντικό τρίμηνο είναι το δεύτερο, όπου περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Νέες επενδύσεις

Με την ολοκλήρωση της οικονομικής χρήσης, την 30η Ιουνίου 2019, ο Όμιλος JUMBO αριθμούσε 79 καταστήματα. Από αυτά τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με 23 καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία). Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος συνεργάτη στο Μαυροβούνιο.

Για την περίοδο που ξεκίνησε τον Ιούλιο, έχουν δρομολογηθεί σημαντικές επενδύσεις:

Φέτος τον Νοέμβριο, στην δυναμική αγορά της Ρουμανίας, θα λειτουργήσει το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Brasov (14.000τ.μ. περίπου).

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο σχεδιασμός της διοίκησης προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, στο δίκτυο καταστημάτων θα προστεθεί ένα νέο κατάστημα στην Ελλάδα (9.000 τ.μ. περίπου) και ένα νέο υπερ κατάστημα στην Λευκωσία (11.000 τ.μ. περίπου).

Επίσης θα λειτουργήσει στην Craiova (12.000 τ.μ. περίπου), στη Ρουμανία ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα ενώ στο ίδιο συγκρότημα θα στεγαστούν αποθήκες και οι υπηρεσίες για την e – jumbo της Ρουμανίας (33.000 τ.μ. περίπου).

Πηγή: newmoney

 
948
Thumbnail

Το πολύτιμο αρχείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής καλείται να διασώσει, μέσα από τη ψηφιοποίηση του, το Εργαστήρι Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα (11/11) στο Συνοδικό της Μητρόπολης Λεμεσού.
 
Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν, στην παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β` και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, με προσυπογράφων το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ως μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον ίδιο χαρακτήρισε τη συμφωνία συνεργασίας ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β`, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τεράστιο θησαυρό από χειρόγραφα και άλλα, μοναδικά στο είδος τους, κείμενα που κινδυνεύουν από το πέρασμα του χρόνου.
 
Υπάρχουν περίπου 4,500 παλαίτυπα στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μακαριότατος, "προχθές, ο ίδιος έβαζα σε αυτά ναφθαλίνη για να τα σώσω από τα ζωύφια και τους μικροοργανισμούς".
 
Είναι, συνέχισε, "ένας κόσμος πολύτιμος, όχι μόνο θεολογίας αλλά και ιστορίας, μαθηματικών και άλλων, μοναδικών στο είδος τους κειμένων, από την εποχή του Γουτεμβέργιου".
 
Τη χαρά του για τη δυνατότητα που δίνεται στο ΤΕΠΑΚ να βοηθήσει, μέσα από την τεχνογνωσία του, στη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, εξέφρασε ο καθηγητής Αναγιωτός, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως η πόλη είναι δίπλα στο Πατριαρχείο για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο αποτελεί επιστέγασμα της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου και φορέων της πόλης, μεταξύ αυτών και του ΤΕΠΑΚ, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 
Συγκεκριμένα, προβλέπεται συνεργασία σε κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, παροχή συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και μελετών, ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, στήριξη από το Κέντρο Γλωσσών προς τους οικότροφους της Θεολογικής Σχολής του Πατριαρχείου, στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και τέλος, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρετε ότι, στον τομέα της ψηφιοποίησης του ιστορικού αρχείου του Πατριαρχείου, ο Δήμος Λεμεσού θα συμβάλει έμπρακτα με υποστηρικτικές δράσεις.
 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, βρίσκεται από χθες (10/11) στην  Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, για τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Αύριο (12/11), στις 7:00, θα τελεσθεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Πατριάρχη και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κένυας Μακαρίου, Γουϊνέας Γεωργίου, του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου και των Επισκόπων Νιτρίας Νικοδήμου (Έξαρχος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο) και Αμαθούντος Νικολάου.
 
(ΚΥΠΕ/Σταύρος Κονιώτης)

article 1