Καινοτόμες εφαρμογές σε τεχνολογία Blockchain από το Δήμο Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού εφαρμόζει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις βασισμένες σε τεχνολογία Blockchain

Την αυτοματοποίηση διαδικασιών και κατ` επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης του δημότη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, επιτρέπουν πρωτοποριακές εφαρμογές που υιοθετεί ο Δήμος Λεμεσού.
 
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, ο Δήμος Λεμεσού εφαρμόζει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις βασισμένες σε τεχνολογία Blockchain (αλυσίδα συστοιχιών), ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της νέας τεχνολογικής εποχής.
 
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Yellow Applications, εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Block.co, ο Δήμος Λεμεσού «έχει εγκαταστήσει σειρά πρωτοποριακών εφαρμογών για την ηλεκτρονική έκδοση εγγράφων και την επαλήθευση της γνησιότητας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή επιτρέπει την αυτοματοποίηση διαδικασιών και κατ` επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης του δημότη σε ένα ψηφιακό περιβάλλον», συνεχίζει η ανακοίνωση και υποδεικνύει πως «αυτό αποτελεί και το πρώτο βήμα σ` ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εισαγωγής εφαρμογών για τη ψηφιακή μετεξέλιξη της Λεμεσού σε Έξυπνη Πόλη (Smart City) ».
 
Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης αναφέρει πως, «είναι πολύ σημαντικό ότι, στο μέσο της πανδημίας και παρά τα περιοριστικά μέτρα, ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες».
 
Έχουμε, συνεχίζει, καταφέρει να απλοποιήσουμε διάφορες εργασίες και να βελτιώσουμε τη  λειτουργικότητα υπηρεσιών, εξοικονομώντας χρόνο και αυξάνοντας την παραγωγικότητα της δημοτικής μηχανής.
 
Διαβεβαιώνει δε ότι, η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε η Λεμεσός να συμβαδίζει πλήρως με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
 
Από την πλευρά του, ο ΓΔ της Yellow Applications, Μάριος Διογένους, δηλώνει ότι «οι τεχνολογίες που στηρίζονται στο Blockchain, είναι κάτι καινούργιο και θεωρείτε ό,τι πιο πρωτοποριακό και καινοτόμο υπάρχει σήμερα στο τομέα της πληροφορικής και τεχνολογίας».
 
Η πρώτη φάση της εφαρμογής της τεχνολογίας Blockchain στο Δήμο Λεμεσού καλύπτει την αυτοματοποιημένη έκδοση πιστοποιητικών γάμου, στο πλαίσιο της οποίας όλοι οι νεόνυμφοι εκτός από τη λήψη τυπωμένου πιστοποιητικού, θα λαμβάνουν και αντίγραφο σε ηλεκτρονική μορφή (PDF).
 
Στο προσεχές μέλλον, με τον ίδιο τρόπο θα εκδίδονται και άλλα πιστοποιητικά και άδειες του Δήμου και γενικά οποιοδήποτε έγγραφο μπορεί να εκδοθεί ψηφιακά.
 
(ΚΥΠΕ)

 
4217