Κάλεσμα Ελληνικής Τράπεζας για το HB Volunteers Challenge 2022

Έρχεται να πλαισιώσει τις εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις που διοργανώνει η τράπεζα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Πιστή στις αρχές της προσφοράς και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε για τρίτη διαδοχική χρονιά την εθελοντική πρωτοβουλία της HB Volunteer Challenge 2022, καλώντας όλα τα μέλη του προσωπικού της να συντονίσουν τη δική τους εθελοντική δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου.

Η καμπάνια εκφράζει τη δέσμευση του Ομίλου για ενεργό κοινωνικό έργο. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου οι κοινωνικές και υγειονομικές ανάγκες διευρύνονται, οι εργαζόμενοι και το δυναμικό της Ελληνικής Τράπεζας, συμμετέχοντας σε μια ευρεία γκάμα από εθελοντικές δράσεις, επιλέγουν το πεδίο προσφοράς τους, θέτοντας μάλιστα συγκεκριμένους στόχους.

Το #HBVolunteersChallenge, το οποίο έρχεται να πλαισιώσει τις εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις που διοργανώνει η Ελληνική Τράπεζα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από τη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού του Οργανισμού, που αντανακλά το πνεύμα του αλτρουϊσμού και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο, μέλη του προσωπικού από όλες τις Μονάδες της Ελληνικής Τράπεζας συμμετέχουν ομαδικά σε μια σειρά από οργανωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, στις 28 Νοεμβρίου, η Ελληνική Τράπεζα βραβεύτηκε από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για τη συνεισφορά της στην προώθηση του εθελοντισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία HB Volunteers Challenge του 2021 ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2022, με περισσότερες από 2.290 εθελοντικές συμμετοχές από το προσωπικό και τη συλλογή συνεισφορών πέραν των €17.400. Στο ίδιο διάστημα, ενισχύθηκαν οικονομικά, μεταξύ άλλων, 19 φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία, προσφέρθηκαν 470 «πακέτα αγάπης» σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους, ενώ 47 οικογένειες έλαβαν στήριξη μέσω της εκστρατείας «Υιοθετήστε μία οικογένεια τα Χριστούγεννα», που υλοποίησε το ΠΣΣΕ για ακόμη μια χρονιά. 

Σημαντική ήταν, επίσης, η προσφορά σε οργανώσεις και φιλανθρωπικά προγράμματα, όπως το Round Table 7, με την αγορά ειδικού αμφίβιου τροχοκαθίσματος (MobiChair Floating Beach Wheelchair) και την παράδοσή του στον Δήμο Πάφου, το Hope for Children, που αφορούσε τη στήριξη παιδιών που μένουν στα Σπίτια της Ελπίδας, το πρόγραμμα Majestic Horse Therapy, εστιασμένο σε σχετικές θεραπείες ανήλικων παιδιών που έχουν οικονομικές δυσκολίες, το Ronald McDonald House Charity, που περιλάμβανε την αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» και η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», με τη στήριξη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς και το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας, με την αγορά τροφής, μεταξύ άλλων.