Κάνεις συχνά αρνητικές σκέψεις; Μην ανησυχείς, υπάρχει λύση

Πρακτικές συμβουλές ώστε η εσωτερική μας φωνή να λειτουργεί υπέρ μας - Ομιλία την Πέμπτη - Λεπτομέρειες

Σας έχει τύχει να συμβεί κάτι δύσκολο στη δουλειά, ή να κάνετε  ένα λάθος και πριν το καταλάβετε, να έχετε χάσει ώρες —και μερικές φορές μέρες— ανησυχώντας για τις πιθανές συνέπειες καθώς ανακυκλώνετε τις αρνητικές σκέψεις σας ξανά και ξανά, για να ανακαλύψετε αργότερα ότι σχεδόν κανένας από αυτούς τους φόβους δεν έγινε πραγματικότητα; 

Μην ανησυχείτε, δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. 

«Όταν συμβαίνουν αρνητικά πράγματα, τα αναλογιζόμαστε για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την εμπειρία», εξηγεί  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan, Ethan Kross, σε συνέντευξη που έδωσε στις αρχές του χρόνου στην Guardian. «Ωστόσο, αντί να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες μας και μετά να συνεχίσουμε τη ζωή μας, μπορεί να κολλήσουμε σε μηρυκασμούς και ανησυχίες. Αυτή η δίνη αρνητικής σκέψης μπορεί να είναι πραγματικά τοξική για την υγεία μας, τις σχέσεις μας, την απόδοσή μας στην εργασία και την ευημερία μας».

Ο Ethan Kross και η ομάδα του έχουν  βρει αρκετές και εύκολες στην εφαρμογή ψυχολογικές τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να μάθουμε και να αναπτυχθούμε από τις εμπειρίες μας χωρίς να παρασυρθούμε σε έναν αρνητικό φαύλο κύκλο. 

Στο νέο του βιβλίο Chatter: Η εσωτερική μας φωνή- γιατί έχει σημασία και πώς να την αξιοποιήσουμε, ο καταξιωμένος ψυχολόγος και ερευνητής, θα εξηγήσει τον τρόπο που  οι εσωτερικές μας συζητήσεις διαμορφώνουν την ταυτότητά μας. Τονίζει ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε για τον εαυτό μας είναι απίστευτα ισχυρή και ότι αντικαθιστώντας τον αρνητικό διάλογο μπορεί να βοηθηθούμε ώστε να καινοτομήσουμε, να προβληματιστούμε, να εκλογικεύσουμε, να δώσουμε λύσεις, να δημιουργήσουμε. Η εσωτερική μας φωνή είναι αυτή  μας κάνει μοναδικούς ως ανθρώπους, επομένως αντί να φιμώνουμε τη “φλυαρία”, πρέπει να μάθουμε πώς να την αξιοποιούμε.

Αν όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε την αυριανή διαδικτυακή ομιλία του Ethan Kross που γίνεται στο πλαίσιο της νέας σειράς ομιλιών του Life Changing Ideas “Talking to Global Minds”,  κατά την οποία θα μας δώσει μερικές πολύ πρακτικές συμβουλες/εργαλεία ώστε να κάνουμε την εσωτερική μας φωνή να λειτουργεί υπέρ μας. 

  • Η ομιλία θα λάβει χώρα  διαδικτυακά, αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, ώρα 5:30 pm - 6:30 μμ
  • Και οι 4 ομιλίες των διεθνώς αναγνωρισμένων Management Thinkers στοιχίζουν μόνο  50 ευρώ. Οι εγγραφές συνεχίζονται.
  • Η τιμή αυτή καθιστά το εισιτήριο ένα ιδανικό δώρο για το προσωπικό, τους πελάτες  και τους συνεργάτες σας
  • Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Επόμενοι ομιλητές της σειράς Global Minds:

  • Κώστας Μαρκίδης, 20 Ιανουαρίου 2022, 5:30 pm - 6:30 μμ
  • Suneel Gupta, 7 Απριλίου 2022, 5:30 pm - 6:30 μμ

Προηγούμενος Ομιλητής 

Peter Hinssen, 11 Νοεμβρίου 2022 - The Phoenix and the Unicorn (περιλαμβάνεται στο πακέτο των 50 ευρώ και θα δοθεί πρόσβαση σε όσους το έχασαν).

Την ομιλία του Kross χορηγεί  ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου - ΣΕΛΚ.

Η σειρά διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Globaltraining, με κύριο χορηγό επί σειρά ετών την Ελληνική Τράπεζα. Την πλατφόρμα ομιλιών Life Changing ideas στηρίζουν η CYTA, o ΟΠΑΠ Κύπρου και η Digital Tree. Οι διαδικτυακές συζητήσεις «Talking to Global Minds» διοργανώνονται σε συνεργασία με το Career Success Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σημείωση: Η Global Minds προσφέρει Κυλιόμενες Εγγραφές. Μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή και αποκτήστε πρόσβαση και στις 4 διαδικτυακές ομιλίες. Τιμή εισιτηρίου: 50 ευρώ (περιλαμβάνει και τις 4 ομιλίες)

Και οι τέσσερις εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμες  είτε ζωντανά είτε on demand, εάν το event έχει παρέλθει. 

 
5448