Το ΚΕΒΕ καλεί την ΠΑΣΥΝΟ να αποσύρει τα απεργιακά μέτρα

Εντονη απογοήτευση για την απόφαση της ΠΑΣΥΝΟ να προχωρήσει σε 12ώρη απεργία εκφράζει το ΚΕΒΕ

Την έντονη απογοήτευση του για την απόφαση της ΠΑΣΥΝΟ να προχωρήσει σε 12ώρη απεργία σε μια περίοδο όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κομβικό σημείο λόγω της πανδημίας εκφράζει το ΚΕΒΕ. «Είναι λυπηρό μετά τις τόσες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού κόσμου για αντιμετώπιση του κορωνοϊού τις οποίες ολόκληρη η κοινωνία έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει και χαιρετίσει, να ανατρέπονται και να αμαυρώνονται με αφορμή μια εργατική διαφορά η οποία θα μπορούσε να συζητηθεί και επιλυθεί χωρίς την προσφυγή στο ακραίο μέτρο της 12ώρης απεργίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

>>> Διαβάστε επίσης: Σε απεργία σήμερα οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ <<<

Βρισκόμαστε, προστίθεται, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή στην προσπάθεια επέκτασης του εμβολιαστικού προγράμματος και η συνεισφορά των νοσηλευτών είναι ουσιώδους σημασίας, «γι’ αυτό  το ΚΕΒΕ καλεί την ηγεσία της ΠΑΣΥΝΟ να επαναμελετήσει το θέμα και να αποσύρει την εξαγγελθείσα απεργία». 
 
Με αφορμή και αυτό το περιστατικό το ΚΕΒΕ τονίζει και πάλι την ανάγκη για προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για τις ουσιώδεις υπηρεσίες, ώστε να αποφεύγονται τέτοιες αρνητικές εξελίξεις σε ζωτικούς τομείς που άπτονται της ομαλής λειτουργίας της χώρας.

(ΚΥΠΕ)

 
4237