ΚΕΒΕ: Να αρθεί η απαγόρευση διαμονής κυπρίων στα ξενοδοχεία

Το ΚΕΒΕ τονίζει επίσης την αναγκαιότητα όπως δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου

Ενόψει των νέων αποφάσεων που θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο για χαλάρωση των μέτρων, το ΚΕΒΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την έντονη αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της διαμονής των Κυπρίων στα τουριστικά καταλύματα που είναι ανοιχτά.

Όπως αναφέρεται  στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας του ΚΕΒΕ με την επιδημιολογική ομάδα, δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη για το θέμα αυτό. Τονίζεται επίσης από το  ΚΕΒΕ ότι, έχοντας πάντοτε υπόψη σαν πρώτιστο μέλημα την προστασία, την υγεία και την στήριξη των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία και γενικότερα το κοινό, εισηγείται τη διεξαγωγή rapid test 24 ώρες πριν την άφιξη των Κυπρίων στα ξενοδοχεία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται η ασφαλή παραμονή τους στα ξενοδοχεία και θα αρθεί η διάκριση που υπάρχει με τους  ξένους τουρίστες για τους οποίους επιτρέπεται η διαμονή με την παρουσίαση μοριακού test PCR εντός 72 ωρών. 

Τονίζει επίσης την αναγκαιότητα όπως δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και πιο συγκεκριμένα στα άτομα της πρώτης γραμμής, γεγονός που θα δώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία στη χώρα μας και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών
 

 
4214