ΚΕΒΕ: Να μην καθυστερήσει η εξασφάλιση του Ταμείου Ανθεκτικότητας

Το ΚΕΒΕ ζητά επιτακτικά να προχωρήσουν άμεσα και αν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν πριν το 2023 οι μεταρρυθμίσεις

Την ικανοποίηση του για τις πρώτες θετικές αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο προσχέδιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που κατάθεσε η Κύπρος, εκφράζει το ΚΕΒΕ σε σχετική ανακοίνωση και ευελπιστεί ότι μέχρι τον Ιούλιο θα καταστεί δυνατή και η έγκριση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αρχίσει η αποδέσμευση των χρημάτων από το Σεπτέμβριο.
 
Το ΚΕΒΕ, κρίνοντας ότι η Κύπρος πρέπει να αξιοποιήσει στο ακέραιο τις σχετικές χρηματοδοτήσεις ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι επιχειρήσεις και η πραγματική οικονομία, υπέβαλε πολύ συγκεκριμένες εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.  Επιδίωξη μας πρέπει να είναι η ταχύτερη δυνατή απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων και η διοχέτευση τους στην αγορά αφού οι χρηματοδοτήσεις αυτές θα αποτελέσουν μια σημαντικότατη ένεση ρευστότητας την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η αγορά, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
 
Την ίδια στιγμή το ΚΕΒΕ ζητά επιτακτικά να προχωρήσουν άμεσα και αν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν πριν το 2023 οι διάφορες μεταρρυθμίσεις.  Για το ΚΕΒΕ ο εκσυγχρονισμός του κράτους αποτελεί όχι μόνο αδήριτη ανάγκη αλλά και επιβαλλόμενη ενέργεια αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος και μια ανταγωνιστική οικονομία που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέλκυση/ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων.
 
Το ΚΕΒΕ εκφράζει προς τούτο τη διαφωνία του σε οποιεσδήποτε σκέψεις ή κινήσεις για εξασφάλιση περιόδου χάριτος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προειδοποιώντας ότι μια νέα αναβολή ενδεχομένως να οδηγήσει και πάλι στη μη ολοκλήρωση τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Καλούμε τόσο την Κυβέρνηση όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα να αναγνωρίσουν επιτέλους τη σημαντικότητα των μεταρρυθμίσεων και να τις θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τους, σημείωσε.

 
4248