ΚΕΒΕ: Όχι σε κλειστές επιχειρήσεις και άλλοι να συναθροίζονται

Ποιο κάλεσμα απευθύνει σε Κυβέρνηση, Βουλή και Επιδημιολογική Ομάδα

Την έντονη αντίθεση του στο να παραμένουν κλειστές ή να υπολειτουργούν οι επιχειρήσεις και την ίδια στιγμή κάποιοι να συναθροίζονται σε μαζικές διαδηλώσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ.

Μάλιστα, το ΚΕΒΕ διερωτάται πώς, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις μέλη του συμμορφώνονται με όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που φέρνουν για εργασία, υπολειτουργώντας και καταγράφοντας ζημιές, κάποιοι άλλοι μπορούν να συμμετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις.

«Δεν είναι ούτε πρόθεση ούτε επιθυμία του ΚΕΒΕ να εμπλακεί στο θέμα των διαδηλώσεων. Δεν μπορεί ωστόσο να αντιληφθεί τη λογική με την οποία επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, και εστιατόρια παραμένουν κλειστά, ζητείται από τους πολίτες να αποστέλλουν μήνυμα για να διακινηθούν ακόμα και για λόγους υγείας και την ίδια στιγμή εκατοντάδες άλλα άτομα μπορούν να συγχρωτίζονται σε διαδηλώσεις, στις οποίες δεν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα τήρησης των μέτρων υγιεινής», τονίζει το Επιμελητήριο. 

Το ΚΕΒΕ καλεί, την ίδια ώρα, «την κυβέρνηση, τη Βουλή αλλά πρώτιστα την επιδημιολογική ομάδα να αντιληφθούν την αντιφατικότητα αυτών των ενεργειών και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις που θα εδραιώνουν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας».

 
6627