Σκοπός είναι η λειτουργία Ηλεκτρονικού Χάρτη των επικίνδυνων και εύφλεκτων υλικών.

Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το ΚΕΒΕ διοργανώνει στα γραφεία του σύσκεψη αναφορικά με την ασφάλεια στις Βιομηχανικές Περιοχές και Ζώνες .
 
Σκοπός είναι η λειτουργία Ηλεκτρονικού Χάρτη των επικίνδυνων και εύφλεκτων υλικών.
 
Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Κύπρου και εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων του κράτους.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
 
Επισυνάπτεται η επιστολή/πρόσκληση.
 
Παρακαλώ όπως εκπρόσωπος σας καλύψει η ώρα 12.00 μετά το πέρας της σύσκεψης για δηλώσεις.


Θέμα: Ηλεκτρονικός Χάρτης Επικίνδυνων/Εύφλεκτων υλικών στις Βιομηχανικές Περιοχές/Ζώνες
 
Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου , που είχε ως αρνητική κατάληξη  τον θάνατο ενός εργαζομένου, και στην συζήτηση που προέκυψε στα ΜΜΕ,   επανήλθε στο προσκήνιο η ανάγκη για επικαιροποίηση και επανενεργοποίηση του Ηλεκτρονικού Χάρτη Επικίνδυνων/Εύφλεκτων υλικών στις Βιομηχανικές Περιοχές/Ζώνες που είχε δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Λευκωσίας το 2011 σε πιλοτική βάση   μόνο για τη Βιομηχανική Περιοχή/Ζώνη Στροβόλου. 
 
Ο  πιλοτικός αυτός χάρτης  έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την CYTA (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου) και επιχορηγήθηκε  από το Υπουργείο Ενέργειας,  Εμπορίου και  Βιομηχανίας.
 
Σκοπός  του ηλεκτρονικού χάρτη/πλατφόρμας είναι  να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ώστε να παρεμβαίνουν χωρίς καθυστερήσεις και με ακρίβεια προορισμού στις περιπτώσεις που προκύπτουν πυρκαγιές σε Βιομηχανικές Ζώνες/Περιοχές. Στόχος είναι να έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως Πυροσβεστική, Αστυνομία, Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, Πολιτική Άμυνα, Δημοτική Αρχή κλπ την δυνατότητα καθορισμού του ενδεικνυόμενου σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς μέσα από μια ασφαλή διαδικασία πρόσβασης, αξιοποιώντας τους πιο πάνω ηλεκτρονικούς χάρτες/μητρώα. 
 
Μέσα από τον χάρτη θα μπορούν να ενημερώνονται για το βαθμό επικινδυνότητας υποστατικών, τα επικίνδυνα/εύφλεκτα υλικά και τις ποσότητες που είναι αποθηκευμένες, τα διάφορα σημεία πρόσβασης, κλπ ώστε να αποφασίζουν για το είδος του εξοπλισμού που θα χρειαστούν (αφρό, νερό κλπ), πόσα οχήματα χρειάζονται, εάν υπάρχει ανάγκη για σχέδιο εκκένωσης περιοχής, την ακριβή τοποθεσία του υποστατικού  κλπ. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα εικονικής απεικόνισης των βιομηχανικών υποστατικών, καταχώρησης αρχιτεκτονικών  σχεδίων και προοπτική μέχρι και για  τρισδιάστατη απεικόνιση.   
 
 Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου είχαν  οριστεί κάποιοι ελάχιστοι παράμετροι όσον αφορά τη βάση δεδομένων και καταβλήθηκε  προσπάθεια ώστε ο κατάλογος επικίνδυνων/εύφλεκτων υλικών να στηρίζεται με βάση κάποιο διεθνή κώδικα/πρότυπο.
 
Με βάση τη δημόσια συζήτηση που ακολουθήσε το τραγικό συμβάν της 29ης Αυγούστου 2019, το ΚΕΒΕ έχει δεσμευτεί δημόσια ότι θα επαναφέρει το θέμα επαναλειτουργίας της   πλατφόρμας προβάλλοντας την ανάγκη όπως αυτή  εκσυγχρονιστεί και επεκταθεί ώστε να καλύψει όλες τις βιομηχανικές ζώνες / περιοχές, βιοτεχνικές ζώνες/περιοχές Παγκύπρια αλλά και  βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται σε άλλες  πολεοδομικές ζώνες όπως είναι τα οινοποιεία.  
 
Με σκοπό την υλοποίηση του πιο πάνω στόχου, προσκαλείστε σε σύσκεψη  την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία του ΚΕΒΕ (2ος όροφος), στη Λευκωσία.
 
Παράκληση όπως συμμετάσχετε στην πιο πάνω σύσκεψη υποδεικνύοντας το όνομα και τη θέση του ατόμου που θα παρευρεθεί, στο τηλ. 22889703, κα Μερόπη Κάττου, email: [email protected] 
 
Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε τη σημασία ενός τέτοιου εργαλείου και την ιδιαίτερη χρησιμότητα που εξυπηρετεί και προσβλέπουμε  στην συμμετοχή σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ώστε να  μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης.

Tags
 
1312
Thumbnail

Μια ακόμα επιτυχημένη διαδικτυακή δημοπρασία ακινήτων στην Κύπρο διεξήγαγε χθες η κορυφαία proptech εταιρεία BidX1, δημιουργώντας ρευστότητα €30 εκ. μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της. Πάνω από 330 πλειοδότες, οι περισσότεροι εκ των οποίων Κύπριοι, είχαν εγγραφεί και συμμετείχαν στη χθεσινή δημοπρασία.

ad1mobile

Η ομάδα της BidX1 στην Κύπρο επίβλεψε την πώληση μιας ποικιλίας εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών ευκαιριών και ακινήτων με προοπτική ανάπτυξης. Από τις 66 παρτίδες ακινήτων που προσφέρθηκαν τελικά στη δημοπρασία, πωλήθηκαν οι 59 στο συνολικό ποσό των €10 εκ. Όλες οι προσφορές, όπως επίσης και η τελική τιμή πώλησης για κάθε ακίνητο, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της BidX1 στο πλαίσιο της διαφανούς διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Επικεφαλής της BidX1 Κύπρου, Κρίτωνας Ονησιφόρου ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της δεύτερής μας δημοπρασίας, αλλά και τη θερμή ανταπόκριση της αγοράς. Στόχος μας είναι να φέρουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος στην Κύπρο έδειξε τόσο ενδιαφέρον στις καινοτόμους μεθόδους συναλλαγής ακινήτων που προσφέρει η BidX1.»

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ζήτηση που δέχθηκε μετά τη χθεσινή δημοπρασία, η BidX1 θα διοργανώσει μια επιπρόσθετη διαδικτυακή δημοπρασία για τις εναπομείνασες 7 παρτίδες ακινήτων, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

«Επειδή μετά το τέλος της δημοπρασίας υπήρξε ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές για τα εναπομείναντα επτά ακίνητα», συνέχισε ο Ονησιφόρου, «και χάρη στην ευελιξία που προσφέρει η πλατφόρμα, είμαστε σε θέση να διαθέσουμε τα ακίνητα αυτά σε επαναληπτική διαδικτυακή δημοπρασία την ερχόμενη βδομάδα. Ο εν λόγω κατάλογος βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας (https://bidx1.com/en/cyprus), όπου μπορεί κανείς να βρει και άλλα ελκυστικά ακίνητα που διατίθενται προς πώληση μέσω της μεθόδου Digital Private Treaty και στα οποία μπορούν να γίνουν προσφορές οποιαδήποτε στιγμή.»

Για να συμμετέχουν στη δημοπρασία της ερχόμενης βδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα (https://bidx1.com/en/cyprus), παρέχοντας στοιχεία ταυτότητας και απόδειξη διεύθυνσης, και να καταβάλουν προκαταβολή με βάση την επιφυλασσόμενη τιμή του ακινήτου, η οποία θα κρατηθεί μόνο εάν ο πλειοδότης είναι ο επιτυχών αγοραστής τη μέρα της δημοπρασίας. Οι μη επιτυχόντες πλειοδότες θα λάβουν 100% επιστροφή χρημάτων εντός 7 εργάσιμων ημερών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

Η βραβευμένη εταιρεία BidX1 ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην Κύπρο το 2019, προσφέροντας εύκολους και αποδοτικούς τρόπους συναλλαγών ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της, και αξιοποιώντας την εξειδίκευση και εις βάθος γνώση του τομέα που διαθέτει η ομάδα της στην Κύπρο. Στις αρχές του 2020, η εταιρεία εισήγαγε άλλη μία μέθοδο αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω της πλατφόρμας της, τη λεγόμενη Digital Private Treaty. Η εν λόγω μέθοδος είναι ο συνήθης  τρόπος με τον οποίο αγοράζονται και πωλούνται ακίνητα στην Κύπρο, η οποία γίνεται τώρα διαδικτυακά στην πλατφόρμα της BidX1, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια και αποδοτικότητα.

Πληροφορίες για τα ακίνητα προς πώληση είτε μέσω δημοπρασίας είτε μέσω Private Treaty, είναι διαθέσιμες στη σελίδα bidx1.com, ενώ για οτιδήποτε περαιτέρω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα της BidX1 στην Κύπρο στο 22 000 380 / [email protected]

article 1