Κρατικό Λαχείο: Έλαβε πιστοποίηση «υπεύθυνου παιχνιδιού»

Έλαβε έγκυρη πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λαχείων

Το Κρατικό Λαχείο Κύπρου (ΚΛΚ) έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λαχείων (ΕΕΛ) την έγκυρη Πιστοποίηση Υπεύθυνου Παιχνιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚΛΚ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η πιστοποίηση σηματοδοτεί την αναγνώριση του Κρατικού Λαχείου, καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευσή του να θέσει την ασφάλεια των καταναλωτών στο επίκεντρο των εργασιών του, υιοθετώντας τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά τις υπεύθυνες πρακτικές και τη βιωσιμότητα.

Σημειώνεται ότι, σε στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και άλλους διεθνείς εμπειρογνώμονες, το Κρατικό Λαχείο υποβλήθηκε σε πλήρη αναθεώρηση της λειτουργίας του για να ευθυγραμμιστεί με το πλαίσιο υπεύθυνου παιχνιδιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λαχείων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από την ίδρυσή του, το Κρατικό Λαχείο προσφέρει ψυχαγωγικά παιχνίδια στους παίκτες του, ενώ χρηματοδοτεί καλούς σκοπούς του κυπριακού πολιτισμού. Ωστόσο, με τη συνεχή αλλαγή στην αγορά και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, το 2022, το Κρατικό Λαχείο πρωτοστάτησε στη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος παιχνιδιού, ενσωματώνοντας στη λειτουργία του τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά το υπεύθυνο παιχνίδι.

Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας και Διευθύντρια του Κρατικού Λαχείου κα Ρέα Γεωργίου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα καθώς η Πολιτεία δίνει το παράδειγμα. Η νομοθεσία είναι εδώ ως βάση, αλλά το Κρατικό Λαχείο στοχεύει να προχωρήσει ακόμη πιο πέρα. Υποστηρίζοντας το υπεύθυνο και ασφαλές παιχνίδι και επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας, προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς του τομέα. Ευχαριστούμε την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, η βοήθεια της οποίας ήταν καθοριστική για την πιστοποίηση του Κρατικού Λαχείου».

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα υπεύθυνου παιχνιδιού του ΚΛΚ έχει δημιουργηθεί με την υποστήριξη πολλών συνεργατών.

«Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Το ταξίδι μας δεν ήταν εύκολο. Υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, ιδιαίτερα της Χριστίνας Χριστοφόρου και του Σπύρου Τσακωνίτη, καταφέραμε να περάσουμε απρόσκοπτα αυτή τη μεταμόρφωση. Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Έχοντας συνεργάτες όπως η DigitalRG.com, μας ωθεί να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας. Ευχαριστούμε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση Λαχείων για την ενθάρρυνση των Λοταριών, μεγάλων και μικρών, να συμμετάσχουν σε αυτό το κίνημα και να γίνουν δημιουργοί αλλαγών», ανέφερε ο Άγγελος Ευθυμίου, Επικεφαλής του Κρατικού Λαχείου.

ΚΥΠΕ

 
8010