Κύπρια Πρόεδρος στον Οργανισμό Επ. Προσωπικών Δεδομένων Ευρώπης

O EADPP, ο οποίος σήμερα αριθμεί περί τα 1200 μέλη, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018

Η Κύπρια δικηγόρος, Μαρία Ραφαήλ, εξελέγη στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Επαγγελματιών Προσωπικών Δεδομένων/ European Association of Data Protection Professionals (EADPP), στο πλαίσιο της εκλογικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Επαγγελματιών Προσωπικών Δεδομένων, η κ. Ραφαήλ, Πρόεδρος του Κυπριακού Παραρτήματος του EADPP εκλέγηκε με ισχυρή πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας 75% των ψήφων.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω τα ηνία του ΕΑDPP εν μέσω μίας κρίσιμης περιόδου, κατά την οποία το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή υπόκειται σε ουσιαστικό περιορισμό προς διαφύλαξη και προστασία των δημόσιων αγαθών της ζωής και της δημόσιας υγείας, ενώ οι επαγγελματίες προσωπικών δεδομένων καλούνται καθημερινά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες να πραγματοποιήσουν λεπτές και συνάμα σύννομες σταθμίσεις μεταξύ των εν λόγω δικαιωμάτων», ανάφερε η κ. Ραφαήλ, στην ομιλία της στην Γενική Συνέλευση, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ψ

O EADPP, ο οποίος σήμερα αριθμεί περί τα 1200 μέλη, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2018 και είναι ένας πανευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε με σκοπό την εκπροσώπηση των επαγγελματιών προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουν το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσα στις κύριες προτεραιότητες του Οργανισμού είναι η δημιουργία αναγνωρισμένου ευρωπαϊκού σχήματος πιστοποίησης για τους επαγγελματίες προστασίας δεδομένων - το οποίο και αναμένεται να διατεθεί στους ενδιαφερόμενους μέσα στο 2021.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΑDPP επιδιώκεται η αναβάθμιση του επαγγέλματος προστασίας δεδομένων δια της παροχής ευκαιριών επιμόρφωσης των επαγγελματιών και αλληλοσυνεργασίας και δια της εκπροσώπησης των επαγγελματιών τόσο σε εθνικό επίπεδο, ενώπιον των αρμοδίων αρχών των κρατών μελών, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώπιον των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο του κυπριακού παραρτήματος εκφράζει τη βαθιά ικανοποίηση του για την αναγνώριση της κ. Ραφαήλ αλλά και των Κυπρίων επαγγελματιών του κλάδου και της εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που έχει να επιτελέσει στα επόμενα δύο χρόνια της θητείας της.

KYΠΕ

Tags
 
3543