Λειτουργεί το Σάββατο στην Πάφο το εμβολιαστικό κέντρο “walk-in”

Όλες οι πληροφορίες

Με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για εμβολιασμό, συνλειτουργεί αύριο Σάββατο 24 Ιουλίου από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα, στην πρώην Οικία Επάρχου, όπου διενεργούνται τα Rapid Tests για τον κορωνοϊό, το Κέντρο Εμβολιασμού walk-in για άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του κέντρου θα κηρύξει στις 11.00 π.μ., ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, τα κέντρα walk-in αποτελούν πρακτική που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες του εξωτερικού για την περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό. Σε πρώτη φάση θα μπορούν να εμβολιάζονται δικαιούχοι του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) και αργότερα και άλλα άτομα που δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα υγείας της Κύπρου.

Στα walk-in δεν θα γίνονται επαναληπτικές δόσεις ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση αλλά μόνο νέοι εμβολιασμοί, ενώ θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Επισημαίνεται ότι όσοι προσέρχονται στο κέντρο για εμβολιασμό θα πρέπει να προσκομίσουν το δελτίο ταυτότητάς τους.

(ΚΥΠΕ)

 
7938