Λιμάνι Λεμεσού:Φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Pittsburgh στις εγκαταστάσεις της Eurogate

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd είχαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Pittsburgh, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, πρωτοετείς φοιτητές των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανολογίας του αμερικανικού ακαδημαϊκού ιδρύματος, βρέθηκαν στους χώρους του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο Λιμάνι Λεμεσού και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη λειτουργία και τις εργασίες ενός σύγχρονου τερματικού, μέσω του οποίου πραγματοποιείται το 90% των εισαγωγών και εξαγωγών της χώρας. 

Ακολούθως, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και να επιλύσουν απορίες αναφορικά με τη λειτουργία του τερματικού, αλλά και τον τρόπο διοίκησής του. Στους φοιτητές δόθηκαν συμβολικά δώρα με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd, Capt. Γιώργος Πούρος, εξέφρασε ικανοποίηση για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού αναφορικά με τον τρόπο διοίκησης και τη λειτουργία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Λεμεσού, γεγονός που τονίζει και τη σημαντική θέση που κατέχει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ανέδειξε παράλληλα την ετοιμότητα της διαχειρίστριας εταιρείας για περαιτέρω ενδυνάμωση της διασύνδεσης με ακαδημαϊκά ιδρύματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, καθώς όπως είπε «μέσα από την αλληλεπίδραση αυτή, οι φοιτητές έρχονται κοντά και εξοικειώνονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα θαλάσσια επαγγέλματα, στοιχείο που ενδυναμώνει με τη σειρά του το ενδιαφέρον και την προοπτική για ενασχόλησή τους με τους συγκεκριμένους τομείς. Είναι άλλωστε μέσα από τέτοιες ζυμώσεις που επιτυγχάνεται ο διαχρονικός στόχος για προσέλκυση ταλαντούχου, υψηλά καταρτισμένου προσωπικού», τόνισε.