Μall: Θέλουν να ανοίξουν και προτείνουν αυτά τα μέτρα

Καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εμπορικών κέντρων / Tα μέτρα που προτείνουν

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα (11/12) εκπροσώποι εργαζομένων των εμπορικών κέντρων της Κύπρου, με το Διοικητικό Συμβούλιο των Mall και άλλους οργανισμούς, εκφράζοντας την απογοήτευση τους για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία τους.

>>> Διαβάστε επίσης: Μένουν ανοικτά JUMBO και IKEA / Ποιά άλλα μεγάλα δεν θα κλείσουν <<<

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νιcosia Mall, Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναφέρθηκε στην επιστολή που μεταβιβάστηκε σήμερα από κλιμάκιο εκπροσώπων τους στον προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας , Πρόεδρο Βουλής, Αδάμο Αδάμου με την οποία καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της για το κλείσιμο τους και προτείνοντας επιπλέον μέτρα κατά του κορωνοϊού.

>>>Διαβάστε ακόμη: Lidl: Μοιράζει bonus €200.000 στους εργαζομένους της

«Στοχοποιούνται 600 επιχειρήσεις και περισσότεροι από 12,000 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλας προσθέτοντας πως περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν γιορτές με το 60% του μισθού τους.

Παράλληλα, θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην οικονομία με την αναστολή εργασίας, σημείωσε o κ Χατζηπαντέλας, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στη πτώχευση εκατοντάδες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Βάσει των παραπάνω, προτείνουν μια  σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των πολιτών και στη σωστή τήρηση των μέτρων, όπως: 

Τα μέτρα 
1/ Κάλυψη των εξόδων για συνεχομενη αλλά και ενισχυμένη επιτήρηση των χώρων για τηρηση μέτρων από την αστυνομική δύναμη για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και αυστηρή τήρηση των μέτρων
2/ Ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας των εμπορικών κέντρων που ελέγχουν την επισκεψιμότητα αλλα΄και την τήρηση των μέτρων, όπως χρήση μάσκας, αντισηπτικό και τήρηση αποστάσεων.
3/  Διασφάλιση της αυστηρής τήρησης των μέτρων από καταστηματαρχες που αφορούν τον έλεγχο αριθμού επισκεπτών ανά κατάστημα 
4/ Αυστηρότερη καταμέτρηση των επισκεπτών στα  εμπορικά κέντρα με τη χρήση συστήματος  καταμέτρησης σε πραγματικό χρόνο
5/Προώθηση χρήσης ηλεκτρονικών μετρητών από καταστηματάρχες για περαιτέρω έλεγχο του αριθμού των παρευρισκόμενων σε κάθε κατάστημα 
6/ Άμεση στήριξη της πολιτείας για προώθηση υψηλότερων προστίμων σε καταστήματα που δεν τηρουν τα πρωτόκολλα


.

Tags
Ξένια Προδρόμου
 
3936