Μαρίνα Λάρνακας: Έτοιμη πριν το καλοκαίρι η ξύλινη αποβάθρα της

Ανάμεσα στα βελτιωτικά έργα περιλαμβάνονται η τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων

Πριν το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τα βελτιωτικά έργα που ξεκίνησαν στην ξύλινη αποβάθρα της μαρίνας Λάρνακας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας και η Kition Ocean Holdings, η Kοινοπραξία που ανέλαβε το έργο Ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία που ενεργοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2022, ενημερώνουν ότι άρχισαν οι εργασίες για τα βελτιωτικά έργα στην ξύλινη αποβάθρα της μαρίνας της πόλης. Στόχος της Κοινοπραξίας είναι να δημιουργηθεί μία πλήρως αναβαθμισμένη αποβάθρα, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή για την πόλη την έναρξη των εργασιών στην ξύλινη αποβάθρα. Η έναρξη των εργασιών στην υφιστάμενη μαρίνα σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των εργασιών της Α’ φάσης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων».

Πρόσθεσε ότι «παράλληλα με την συντήρηση και την ανάδειξη των εγκαταλειμμένων παλιών φάρων και τον παλιό χειροκίνητο γερανό που βρίσκονται εντός της Μαρίνας, θα αναδειχτούν σε μεγάλο βαθμό  ιστορικά στοιχεία που συνδέουν το παρελθόν με το σύγχρονο τρόπο ζωής της Λάρνακας. Η υλοποίηση  του τεράστιου και σημαντικού αυτού έργου θα καταστήσει την Κύπρο προορισμό επενδύσεων με προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης» ανέφερε.

Η Kition Ocean Holdings συνέχισε ο κ. Βύρας «υπέβαλε τόσο στο Δήμο Λάρνακας όσο και στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες αιτήσεις για πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες για την Ά φάση του έργου, οι οποίες και θα εξετάσουν το συντομότερο. Η πορεία των εργασιών είναι μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου βάση του αρχικού προγραμματισμού χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις» σημείωσε.

Εξάλλου ο Πάνος Αλεξάνδρου, ιδρυτής της Kition Ocean Holdings ανέφερε ότι «ότι οι εργασίες αναβάθμισης της διατηρητέας αποβάθρας θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση νέου φωτισμού και καθισμάτων και τη δημιουργία ενός μουσείου φωτογραφίας στο οίκημα που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το 23ο Σύστημα Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας. Οι εργασίες θα εκτελούνται σταδιακά, με στόχο τον μικρότερο δυνατό επηρεασμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα σκάφη που είναι ελλιμενισμένα στη Μαρίνα θα μετακινούνται ανάλογα με τους χώρους όπου θα εκτελούνται τα έργα. Τα έργα ανάπλασης της αποβάθρας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023» κατέληξε ο κ. Αλεξάνδρου.

KYΠΕ