Mastercard: Αυξάνει το όριο ανέπαφων συναλλαγών σε 29 χώρες

Η σημαντική νέα κίνηση βασίζεται στη ραγδαία ανάπτυξη των ανέπαφων συναλλαγών
  • Η Mastercard βοηθά επιχειρήσεις και εμπόρους λιανικής, να την εφαρμόσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, με στόχο να επωφεληθούν όλοι οι καταναλωτές..

Η Mastercard ανακοινώνει τη δέσμευσή της για υλοποίηση της αύξησης των ορίων ανέπαφων συναλλαγών σε όλη την Ευρώπη. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εφαρμογή νέων ορίων σε 29 χώρες, μέσω της οποίας θα βελτιωθεί η εμπειρία αγορών όλων των καταναλωτών στην περιοχή.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Mastercard έχει υποστηρίξει μία σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν σημειώσει δραματική αύξηση στη χρήση ανέπαφων συναλλαγών μέσω κάρτας και κινητών συσκευών. Το 75% όλων των συναλλαγών με κάρτες Mastercard® σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιείται πλέον ανέπαφα. Η αύξηση των ορίων στις ανέπαφες συναλλαγές, σημαίνει πρακτικά ότι τόσο οι κάτοχοι καρτών όσο και οι έμποροι, θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν περισσότερες από τις πληρωμές τους γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή PIN ή η χρήση μετρητών.

Μεταξύ των 29 χωρών, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Πολωνία προχωρούν με μόνιμες αλλαγές στα όρια, ενώ η Ολλανδία και η Ελλάδα εφαρμόζουν προσωρινές αυξήσεις, με στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες να ψωνίζουν εύκολα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Από την ίδρυσή της, η Mastercard έχει υποστηρίξει τα πλεονεκτήματα των ανέπαφων συναλλαγών, ως έναν απλό, ασφαλή και γρήγορο τρόπο πληρωμής. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι πλέον οι καταναλωτές επιλέγουν τις ανέπαφες συναλλαγές, ως τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής στην καθημερινότητά τους.

»Με τη σημερινή ανακοίνωση και μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία και ευκολία σε όσους ήδη επέλεγαν αυτόν τον τρόπο πληρωμής, αλλά και να υποστηρίξουμε συνολικά, όλους τους καταναλωτές στις προκλήσεις αυτής της νέας καθημερινότητας». 

Ακολουθούν οι 29 χώρες με τα αντίστοιχα παλιά και νέα όρια ανέπαφων συναλλαγών: ΑΑΑΑ

 

 
1524
Thumbnail

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η Airbnb λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

ad1mobile

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η εταιρεία θα καταβάλει επιτόκιο πάνω από 10% για την έκτακτη χρηματοδότηση που έλαβε από τις επενδυτικές εταιρείες Silver Lake και Sixth Street Partners, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, μεσούσης της πανδημίας.

Πώς μεταφράζεται το επιτόκιο 10%
Το επιτόκιο 10% αντιστοιχεί, σύμφωνα με το Libor, σε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια ετησίως, ενώ ένα τόσο «τσουχτερό» επιτόκιο αντιστοιχεί σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, γνωστά και ως «σκουπίδια» (junk).

>> > Κορωνοϊός: Όλες οι εξελίξεις εδώ <<<

Η Airbnb έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων, ενώ οι επενδυτές προσέφεραν εγγυήσεις στην εταιρεία, βασιζόμενοι σε κεφαλαιοποίηση της Airbnb της τάξης των 18 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφωνόταν στα 31 δισ. δολάρια (στοιχεία 2017).

 

Η χρηματοδότηση που έλαβε η Airbnb αυξάνει τα ταμειακά της αποθέματα στα 4 δισ. δολάρια, την ώρα όπως που η εταιρεία έχει δεχθεί «σφοδρό» πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Το πλήγμα που έχει δεχθεί η εταιρεία, λόγω της πανδημίας, δεν έχει προηγούμενο, αφού ο κορονοϊός έχει βάλει «φρένο» στον ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο διεθνώς.

ad2mobile

«Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην εταιρεία, γιατί πιστεύουμε στην ηγεσία της και επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί της, ως στρατηγικοί επενδυτές», σχολιάζει εκπρόσωπος της επενδυτικής Silver Lake.

insider.gr

article 1