Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη της Green Card στην Ευρώπη

•    Μέσω της συνεργασίας Mastercard - bunq, η Green Card διατίθεται σε 30 ευρωπαϊκές αγορές
•    Η bunq προχωρά στη φύτευση ενός δέντρου για κάθε 100 ευρώ που δαπανώνται μέσω της Green Card – μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει στη φύτευση 100.000 δέντρων

H Mastercard και η ψηφιακή τράπεζα bunq ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη της Green Card της bunq σε 30 Ευρωπαϊκές χώρες. 

Μέσα από την αξιοποίηση του διεθνούς δικτύου συνεργατών της Mastercard, η Green Card, η μεταλλική Mastercard κάρτα - για την παραγωγή και διάθεση της οποίας γίνεται χρήση βιώσιμων και οικολογικών μεθόδων - είναι διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό από τον Νοέμβριο του 2019.  Πέραν από τον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής της Green Card, η bunq φροντίζει επιπλέον, για κάθε 100 ευρώ που δαπανώνται μέσω αυτής, να προχωρά στη φύτευση ενός δέντρου. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από την έναρξη της ενέργειας έως και σήμερα, η ψηφιακή τράπεζα έχει φυτεύσει περισσότερα από 100.000 δέντρα, συμβάλλοντας στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 30,8 εκατομμύρια κιλά.

Η Green Card εντάσσεται ως πρωτοβουλία στην πλατφόρμα της Mastercard, Priceless Planet Coalition, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση των ενεργειών εταιρικής βιωσιμότητας και την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με εταίρους που επίσης μεριμνούν για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και την επιστροφή αξίας στο κοινωνικό σύνολο, το Priceless Planet Coalition δεσμεύεται για τη φύτευση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Μεταξύ των τραπεζών που συμμετέχουν στη σύμπραξη είναι και η bunq, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του εγχειρήματος.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Η Μastercard και η bunq συνεργάζονται από το 2015, χρονιά κατά την οποία η ψηφιακή τράπεζα απέκτησε επίσημα το δικαίωμα συμμετοχής στις αγορές. Από τη συνεργασία τους έχει προκύψει η δημιουργία πολλών νέων προϊόντων καρτών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Green Card, καθώς και η bunq Travel Card, μια κάρτα που προσφέρει στους καταναλωτές πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία, για οποιαδήποτε συναλλαγή σε όλον τον πλανήτη.

Ειδικά στην Ευρώπη, η Mastercard αποτελεί τον προτιμώμενο συνεργάτη για περισσότερες από 60 ψηφιακές τράπεζες και fintech εταιρείες, αριθμός που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Η επέκταση της συνεργασίας με την bunq επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Mastercard να επενδύει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Fintech, στηρίζοντάς τες από την αρχή της λειτουργίας τους.

Ο Ali Niknam, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της bunq, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με τη Mastercard. Με τη βοήθεια των χρηστών μας, εγκαθιδρύσαμε έναν εύκολο τρόπο να κάνει ο καθένας τον κόσμο μας λίγο πιο «πράσινο», χωρίς κόπο».

Ο Javier Perez, πρόεδρος της Mastercard Europe, σημείωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο συναλλάσσονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξελίσσεται συνεχώς. Οι άνθρωποι, εκτός από την ασφάλεια και την ευκολία, αναμένουν από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν να δημιουργούν και θετικό αντίκτυπο. Η Mastercard πιστεύει πως οι επιτυχημένες συνέργειες, εκτός από καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές, μπορούν να συνεισφέρουν και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πριν πέντε χρόνια ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την bunq και, σήμερα, είμαστε υπερήφανοι που αυτή συνεχίζει να αναπτύσσεται, αποφέροντας ευκολία και ταχύτητα για το καταναλωτικό κοινό στην Ευρώπη και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

1. Η bunq είναι διαθέσιμη σε 30 ευρωπαϊκές αγορές: Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία.

2. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την bunq Green Card μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.bunq.com/blog/is-the-new-bunq-green-card-really-green


 
 

 
1523
Thumbnail
  • Έχει ήδη ξεκινήσει την κλινική ανάπτυξη πιθανών εμβολίων κατά του κορωνοϊού 
  • Τα ευρήματα των κλινικών δοκιμών κοινοποιούνται σε κυβερνήσεις & άλλους  εταίρους.

Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), της φωνής του ευρωπαϊκού κλάδου φαρμακευτικής έρευνας, επισημαίνει πως η βιομηχανία, συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενάντια στην πανδημία του COVID-19.

ad1mobile

Η EFPIA έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την ερευνητική, αλλά και την ιατρική κοινότητα, αξιοποιώντας τόσο την κορυφαία παγκοσμίως επιστημονική γνώση των μελών της Ένωσης, όσο και τους ανθρώπους και τους πόρους της ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία. Στόχοι της EFPIA είναι:

  • η διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων στην κάθε χώρα  και της ασφαλούς παροχής φαρμάκων στους ασθενείς που τα χρειάζονται, 
  • η προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης νέων εμβολίων, διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών, καθώς και 
  • η συνεργασία και υποστήριξη οργανισμών που εργάζονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του COVID-19.

Για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, μέλη της EFPIA έχουν ήδη ξεκινήσει την κλινική ανάπτυξη πιθανών εμβολίων κατά του κορωνοϊού και ακολούθως κοινοποιούν τα ευρήματα των κλινικών δοκιμών σε κυβερνήσεις, αλλά και άλλες εταιρείες, σε πραγματικό χρόνο, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων θεραπειών. Παράλληλα, διευρύνουν τις παραγωγικές δυνατότητές τους και ανταλλάζουν πληροφορίες σε σχέση με τις δυνατότητές τους για επιτάχυνση της παραγωγής μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Παράλληλα, η EFPIA συνεργάζεται με κυβερνήσεις και διαγνωστικούς συνεργάτες για την ενίσχυση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων εκτέλεσης δοκιμών για προϊόντα που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19. Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με εθνικά συστήματα υγείας για να διασφαλίσει πως όταν εγκριθούν νέες θεραπείες και εμβόλια, θα είναι άμεσα διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά.

Επιπρόσθετα, μέσω της Πρωτοβουλίας για Καινοτόμα Φάρμακα που αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου και της ακαδημαϊκής κοινότητας και στοχεύει στην επίσπευση της ανάπτυξης νέων διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών, οι εταιρείες διενεργούν γρήγορο έλεγχο των τεράστιων διεθνών φαρμακευτικών βιβλιοθηκών για τον εντοπισμό πιθανών θεραπειών. 

Σε στιγμές κρίσης, η επικοινωνία με τα κέντρα λήψης αποφάσεων και η άμεση διάχυση πληροφοριών είναι ζωτικής σημασίας. Για αυτό τον λόγο, η EFPIA έχει δημιουργήσει απευθείας κανάλι επικοινωνίας μεταξύ παρασκευαστών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) καθώς και της ομάδας των Επικεφαλής των Οργανισμών Φαρμάκων (HMA) στοχεύοντας στην αδιάλειπτη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με αποθέματα, την παραγωγική ικανότητα, και τα σημεία έντασης στην αγορά, ώστε να προβλέπεται και να αντιμετωπίζεται προνοητικά η οποιαδήποτε πιθανή διακοπή στην παραγωγή ή έλλειψη.

ad2mobile

Τέλος, τα μέλη της EFPIA παρακολουθούν συνεχώς τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, ενώ προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι έχουν εφοδιάσει με φάρμακα τα άτομα που τα χρειάζονται.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ κ. Κυριάκος Μικέλλης τόνισε πως τόσο η ΚΕΦΕΑ, όσο και οι εταιρείες- μέλη της, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου περιορισμού της εξάπλωσης του ιού. «Όλες οι εταιρείες εφαρμόζουν εδώ και μέρες την εργασία από το σπίτι περιορίζοντας έτσι σημαντικά την μετακίνηση του προσωπικού τους, ενώ παράλληλα παρακολουθούν συνεχώς τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, προσπαθώντας να διασφαλίσουν ότι δεν θα παρατηρηθούν οποιεσδήποτε ελλείψεις στην κυπριακή αγορά», κατέληξε.

article 1