Mastercard: Τι αγοράζουν οι Κύπριοι για την ημέρα Αγ. Βαλεντίνου

Ο αριθμός των συναλλαγών την 14η Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 125,6%

Οι ανέπαφες συναλλαγές συνεχίζουν την αυξητική τους πορεία στην Κύπρο, ενώ οι Κύπριοι δείχνουν να προτιμούν την προσφορά εμπειριών στους αγαπημένους τους, έναντι των παραδοσιακών δώρων, για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου

Νέα έρευνα της Mastercard αποκαλύπτει πως οι «συναισθηματικές» αγορές αναπτύσσονται 5 φορές ταχύτερα από τη παγκόσμια οικονομία, καθώς ο τζίρος των συναλλαγών κατά τη περίοδο της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με το 2017.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο ετήσιος δείκτης «Mastercard Love Index» συλλέγει στοιχεία συναλλαγών σε περισσότερες από 53 χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Κύπρος, ενώ η ανάλυση των δεδομένων προκύπτει από τις αγορές που πραγματοποιούνται με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες, κατά την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου (11-14 Φεβρουαρίου). 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Κύπριοι καταναλωτές ξοδεύουν ολοένα και περισσότερο, με το σύνολο των συναλλαγών να παρουσιάζει άνοδο 118,8% την τελευταία τριετία. Παράλληλα, οι Κύπριοι δείχνουν να επενδύουν στην προσφορά εμπειριών και όχι αγαθών για τους αγαπημένους τους.

Παραδοσιακά δώρα, όπως λουλούδια ή κοσμήματα, υποχωρούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών
, ενώ αντίστοιχα οι κρατήσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα αυξήθηκαν  κατά 65,6% σε σχέση με το 2017. Στην ίδια κατεύθυνση, με ακόμα υψηλότερα ποσοστά, κινείται η αξία συναλλαγών σε αγορές κοσμημάτων, οι οποίες αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο, με τα στοιχεία να παρουσιάζουν άνοδο 67,6% την τελευταία τριετία.

Η έξοδος για φαγητό παραμένει στις κορυφαίες επιλογές των Κυπρίων αν και ο ρυθμός αύξησης του όγκου των συναλλαγών σε εστιατόρια παρουσίασε τα χαμηλότερα ποσοστά από το 2017. Σε σύνολο, την τελευταία τριετία, ο αριθμός συναλλαγών σε εστιατόρια έχει αυξηθεί κατά 158,6%, ενώ η δυναμική από χρονιά σε χρονιά αυξήθηκε στο 57,3% από το 2017 με το 2018 η αύξηση να είναι ακόμη μεγαλύτερη από τη μετάβαση από το 2018 στο 2019 φτάνοντας στο 64,4%. 

Η έρευνα της Mastercard, εκτός από πολύτιμα στοιχεία σε σχέση με τις τάσεις ως προς τις επιλογές των Κυπρίων, παρουσιάζει αντίστοιχα στοιχεία για τις προτιμώμενες μεθόδους πληρωμής των καταναλωτών. Το μερίδιο ανέπαφων συναλλαγών, σημειώνει συνεχή άνοδο, καθώς η αξία τους στην Κύπρο κατά την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου, αυξήθηκε κατά 1.361% από το 2017 μέχρι και το 2019, με τον αριθμό συναλλαγών να αυξάνεται κατά 1.075%.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Τέλος, τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν την προνοητικότητα των καταναλωτών  σε σχέση με τις αγορές για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Η πλειοψηφία των συναλλαγών, σε παγκόσμια κλίμακα, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ αντίστοιχα οι αγορές της «τελευταίας στιγμής» μειώθηκαν δραστικά. Σε αντίθεση με την παγκόσμια τάση, οι Κύπριοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους την τελευταία στιγμή, και μάλιστα σε πολύ υψηλά ποσοστά καθώς ο αριθμός των συναλλαγών την 14η Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 125,6%.

Παράλληλα,  σε αρμονία με τις αντίστοιχες συναλλαγές στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε άνοδος 357,5% στις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν την 11η Φεβρουαρίου, που αποτελεί την πρώτη μέρα καταγραφής δεδομένων για αγορές που αφορούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ποσοστό που είναι διπλάσιο από αντίστοιχες συναλλαγές στο εξωτερικό.

***Σχετικά με την Mastercard
Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες πληρωμών και τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του πιο γρήγορου δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών παγκοσμίως, μέσω του οποίου διασυνδέει καταναλωτές, εμπόρους, τράπεζες, κυβερνητικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Τα προϊόντα και οι λύσεις της Mastercard κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές – όπως τα ψώνια, τα ταξίδια, τη διαχείριση μιας επιχείρησης και των οικονομικών της – πιο εύκολες, πιο ασφαλείς και πιο αποδοτικές για όλους. Παρακολουθείστε τα νέα μας στο Twitter @MastercardNews, συζητείστε μαζί μας μέσα από το Cashless Conversations Blog και εγγραφείτε εδώ για τα τελευταία νέα μας.

Tags
 
1300
Thumbnail

H Τράπεζα Κύπρου, βαδίζοντας σταθερά στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, και πιστή στις δεσμεύσεις της θέτει σε εφαρμογή τα πρώτα προγράμματα εκπαίδευσης του κοινού. Στόχος είναι οι υφιστάμενοι πελάτες της, να μπορούν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους, το διαδίκτυο και τις ψηφιακές εφαρμογές της Τράπεζας, ούτως ώστε να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Τα προγράμματα εκπαίδευσης, ήταν ένας από τους κεντρικούς άξονες των δράσεων της Τράπεζας, που εξήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Πανίκος Νικολάου.

ad1mobile

Σε πρώτη φάση μπαίνουν σε εφαρμογή προγράμματα εκπαίδευσης σε δύο μέρες. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το πρωί 9:30π.μ-12:30μ.μ και την Τετάρτη 26/2 το απόγευμα στις 3:30μ.μ - 6:30μ.μ στα καταστήματα Σταυρού (0117) και Λατσιών (0109) στη Λευκωσία και στο κατάστημα Λινόπετρας (0333) στη Λεμεσό.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Στο καθένα από τα συγκεκριμένα καταστήματα θα υπάρχουν λειτουργοί εξυπηρέτησης, οι οποίοι θα έχουν ως στόχο την εκπαίδευση των υφιστάμενων πελατών -που είναι ήδη κάτοχοι κάρτας- ούτως ώστε να χρησιμοποιούν τις μηχανές ΑΤΜs για συναλλαγές στις οποίες Β όπως ανάληψη και κατάθεση μετρητών, και κατάθεση επιταγών. Το κοινό θα εκπαιδευτεί ακόμη να χρησιμοποιεί την 1bank για συναλλαγές που μέχρι σήμερα διεκπεραίωνε στο ταμείο όπως: ενημέρωση για την κίνηση λογαριασμού, μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών ή σε τρίτους, μεταφορά χρημάτων σε άλλες τράπεζες, πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφελείας, παραγγελία βιβλιαρίου επιταγών.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γίνεται ακόμη εγγραφή νέων συνδρομητών στην 1bank, αλλά και αιτήσεις για χρεωστική κάρτα σε υφιστάμενους πελάτες που δεν έχουν, για διευκόλυνση των συναλλαγών τους μέσω ΑΤΜ.

ad2mobile

Στα εν λόγω καταστήματα, θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο θα δίνεται στους πελάτες, καθώς και προβολή σχετικών video στις οθόνες. Η Τράπεζα Κύπρου προγραμματίζει σειρά προγραμμάτων εκπαίδευσης, τα οποία θα διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Χ                       

article 1