Μειωμένα κατά 20,7% τα κέρδη της Exxon Mobil το β 3μηνο

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ενεργειακός κολοσσός τα κέρδη υποχώρησαν στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Μικτά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι αμερικανικοί κολοσσοί των ΗΠΑ Exxon Mobil και Chevron την Παρασκευή, καθώς οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου περιόρισαν τα έσοδα από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω της σχιστολιθικής τεχνολογίας στην περιοχή Permian Basin.
 
Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν κάπως την Παρασκευή, μετά την πτώση τους σε χαμηλό πέραν των τεσσάρων ετών, ύστερα από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
 
Τα κέρδη της Exxon Mobil μειώθηκαν το β τρίμηνο κατά 20,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, υποχωρώντας στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

>>> Ειδήσεις - Κεφάλαιο Ενέργεια Brief <<< 

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6% στα 69,1 δις δολάρια. Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός σημείωσε αύξηση 7,2% στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την λεκάνη της Permian και στο Hebron, ένα υπεράκτιο έργο στον Καναδά. Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από εφάπαξ κέρδος ύψους 500 εκατ. δολαρίων λόγω της ευνοϊκής φορολογικής μεταρρύθμισης στον Καναδά.
 
Η Chevron, αντιθέτως, σημείωσε αύξηση κερδών κατά 26,3% σε σύγκριση με πέρσι, στα 4,3 δις δολάρια, καθώς τα έσοδα της μειώθηκαν μόλις κατά 0,8% στα 38,9 δις δολάρια.

Όπως και με την Exxon Mobil, τα αποτελέσματα περιλάμβαναν ένα εφάπαξ κέρδος ύψους 180 εκατ. δολαρίων εξαιτίας της φορολογικής αλλαγής στον Καναδά.

 
2641
Thumbnail