Μέλος του Δικτύου Λύσεων ΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη το Frederick

Το SDSN προωθεί πρακτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις μέσω της επίτευξης 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs)

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι πλέον μέλος του Δικτύου Λύσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development Solutions Network- SDSN) το οποίο προωθεί πρακτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις μέσω της επίτευξης 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) που υιοθετήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη σε μια παγκόσμια, ιστορική συμφωνία που θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Frederick αναφέρει, ότι «η εφαρμογή των στόχων αναμένεται να οδηγήσει στην εξάλειψη της φτώχειας, της πείνας, της ανισότητας και της αδικίας και στην προστασία του πλανήτη μας, μεταμορφώνοντας τον κόσμο μας μέσα στα επόμενα 15 χρόνια».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Προσθέτει ότι «ως μέλος του Δικτύου, το Πανεπιστήμιο Frederick, θα συμβάλει περαιτέρω στην εξεύρεση λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις αφού άλλωστε η κοινωνική ευθύνη και προσφορά αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αξίες του πανεπιστημίου και αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς του και της καθημερινής του λειτουργίας».
 
«Η δέσμευση του Πανεπιστημίου Frederick στον τομέα αυτό, ήδη αντικατοπτρίζεται στο στρατηγικό του σχέδιο, το οποίο αναπτύσσεται και υλοποιείται συστηματικά από την ίδρυσή του, με γνώμονα την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους» αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Αυτό, συνεχίζει, «επιτυγχάνεται μέσω του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών του, της ερευνητικής του δραστηριότητας, των εσωτερικών του κανονισμών, των υπηρεσιών που προσφέρει, της εθελοντικής και φιλανθρωπικής του δράσης και των πολύπλευρων προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που υλοποιεί και προωθεί».
 
Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Frederick, «είναι ανάμεσα στα κύρια ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου Κυπριακού Τμήματος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο στοχεύει στην αγαστή συνεργασία με όλους τους τομείς της κοινωνίας για τη βελτίωση των επιδόσεων της Κύπρου στην εφαρμογή των Στόχων».
 
H Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η ένταξη του Πανεπιστημίου μας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μας προσφέρει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με εταίρους που έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς και να ενώσουμε δυνάμεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου».

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<
 
Πρόσθεσε ότι «παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Frederick, ως Ιδρυτικό μέλος του Κυπριακού Τμήματος του Δικτύου, έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, και ταυτόχρονα να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων της χώρας».
 
Όπως είπε η κ. Φρειδερίκου, «η Κύπρος δυστυχώς κατατάσσεται τελευταία από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ στην εφαρμογή των στόχων, επομένως, όραμά μας είναι να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεταμόρφωση του πλανήτη μας μέχρι το 2030».

 
7589