Μετά τα iPhones, η Foxconn ετοιμάζει κάτι πολύ διαφορετικό

Η σημαντική διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιο της Foxconn

Σ’ έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο -αυτής της ηλεκτροκίνησης- στρέφεται η Foxconn, η οποία είναι ευρώς γνωστή για την κατασκευή των μοντέλων iPhones. H εταιρεία από το Ταϊβάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά στην ίδρυση μιας νέας πλατφόρμας, η οποία θα έχει ως στόχο την παροχή της κατάλληλης υποστήριξης για την παραγωγή ηλεκτρικών Ι.Χ. οχημάτων.

Το νεόκοπο project, όπως καθίσταται σαφές, αποτελεί σημαντική διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιο της Foxconn, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα smartphones. Ωστόσο, η χθεσινή ανακοίνωση την ωθεί σε μια νέα αγορά, η οποία το 2027 εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει σε αξία τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή της ηλεκτροκίνησης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Γουίλιαμ Γουέι, η Foxconn ευελπιστεί να καταστεί για τις αυτοκινητοβιομηχανίες ό,τι και η Android για την Google. Εν ολίγοις ένα κοινό λειτουργικό σύστημα, ικανό να συνδράμει στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Γουέι, αυτό το σύστημα θα είναι εφικτό να προσαρμόζεται στις ειδικές ανάγκες της κάθε εταιρείας. Σ’ αντίθεση, για παράδειγμα, με το λογισμικό του iOS, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα κινητά τηλέφωνα της Apple, και όχι για τα smartphones των υπόλοιπων κατασκευαστών.  

Πέραν του λειτουργικού συστήματος, η Foxconn εργάζεται και στον τομέα των μπαταριών, με στόχο την παραγωγή και την προμήθεια προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μάλιστα, εκτιμάει ότι οι πρώτες υπερσύγχρονες μπαταρίες θα είναι έτοιμες το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της ηλεκτροκίνησης θεωρείται ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους αυτή την περίοδο, καθώς οι επενδύσεις που «τρέχουν» είναι αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.

naftemporiki.gr

 
6787