Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού από Οργανισμούς & Υπηρεσίες

Tι ανακοινώνουν οι εταιρείες

Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού λαμβάνουν Οργανισμοί και Υπηρεσίες, ενώ η Endomarch Cyprus Team «έτρεξε» για τις γυναίκες, που υποφέρουν από ενδομητρίωση.
 
Επιπρόσθετα, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία Covid-19, η Europa Donna Κύπρου βρέθηκε δίπλα στους ασθενείς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, χαρίζοντας τους εορταστικά αναμνηστικά δωράκια, ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης, ενώ η NIPD Genetics προσφέρει μοριακές εξετάσεις COVID-19 σε όσους φοιτητές επιθυμούν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο προτού ταξιδεύσουν στο εξωτερικό για σπουδές.
 
ΑΗΚ Προμήθεια
 
Η ΑΗΚ Προμήθεια ενημερώνει τους καταναλωτές ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της συνεχίζουν να λειτουργούν, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΗΚ Προμήθεια παροτρύνει τους πελάτες της να εξυπηρετούνται και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά από την άνεση και ασφάλεια του δικού τους χώρου.
 
 Στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ www.eac.com.cy είναι αναρτημένα τα τηλέφωνα επικοινωνίας, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι αριθμοί τηλεομοιότυπου (φαξ) των Περιφερειακών Γραφείων Προμήθειας.  Επιπρόσθετα, για οτιδήποτε έχει σχέση με τους λογαριασμούς των πελατών της ΑΗΚ Προμήθειας, το τηλεφωνικό κέντρο 1818 είναι στη διάθεση του κοινού.
 
Πληρωμές λογαριασμών μπορούν να γίνονται διαδικτυακά με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω της ιστοσελίδας της ΑΗΚ www.eac.com.cy, μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα EAC Mobile App, μέσω των ιστοσελίδων τραπεζικών ιδρυμάτων, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ και μέσω Τραπεζικής Εντολής Άμεσης Χρέωσης (direct debit).
 
Για τις περιπτώσεις που πελάτες αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, τα ΚΕΠ Προμήθειας της ΑΗΚ παραμένουν ανοιχτά με πλήρη εφαρμογή των ειδικών πρωτοκόλλων προστασίας.
  
Endomarch Cyprus Team
 
Στο μεταξύ, η Endomarch Cyprus Team «έτρεξε» για τις γυναίκες, που υποφέρουν από ενδομητρίωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους και προσωπικότητες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στήριξαν την Εκστρατεία Διαφώτισης Endomarch Cyprus, συμμετέχοντας στον Virtual ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ.
 
Οι Endomarchers έτρεξαν virtually, ο καθένας ξεχωριστά, αλλά με ένα κοινό σκοπό, την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της πάθησης που ταλαιπωρεί σχεδόν 200 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως.
 
Τη συμβολική διαδρομή διένυσε και ο Μαιευτήρας - Γυναικολόγος - Επεμβατικός Χειρουργός και Ιδρυτής του Endometriosis & Fertility Center Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ως Πρόεδρος της Εκστρατείας Endomarch Cyprus. 
 
Europa Donna Κύπρου
 
Επιπρόσθετα, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία Covid-19, η Europa Donna Κύπρου βρέθηκε δίπλα στους ασθενείς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, χαρίζοντας τους εορταστικά αναμνηστικά δωράκια, ως ένδειξη αγάπης και εκτίμησης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Europa Donna Κύπρου, στους ασθενείς που νοσηλεύονταν τις μέρες των γιορτών, ο Σύνδεσμος, χάρισε μία κουβέρτα και ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο στολίδι, δίνοντας έστω και από μακριά μια ζεστή αγκαλιά, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η Europa Donna Κύπρου, βρίσκεται δίπλα τους.
 
Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά φροντίζει τους ασθενείς με αγάπη και κατανόηση, η Europa Donna Κύπρου χάρισε μία προστατευτική μάσκα με το ροζ φιογκάκι, σύμβολο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.
 
 NIPD Genetics
 
Στο μεταξύ, η NIPD Genetics προσφέρει μοριακές εξετάσεις COVID-19 σε όσους φοιτητές επιθυμούν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο προτού ταξιδεύσουν στο εξωτερικό για σπουδές, αρκεί να προσκομίσουν τη φοιτητική τους ταυτότητα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics , οι ενδιαφερόμενοι, προτού παρουσιαστούν στο σημείο δειγματοληψίας, θα πρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το Έντυπο Δειγματοληψίας (www.nipd.com/covid19pcr), το οποίο πρέπει να προσκομίζουν εκτυπωμένο.
 
Τα αποτελέσματα αποστέλλονται με SMS και email εντός 48 ωρών. Διευκρινίζεται πως όσοι φοιτητές πρόκειται να ταξιδέψουν Δευτέρα, θα πρέπει να προγραμματίσουν το τεστ τους την αμέσως προηγούμενη Παρασκευή.
 
 Η διενέργεια των εξετάσεων πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση μεταξύ 08:00 - 16:00, από Κυριακή μέχρι Παρασκευή (κλειστά το Σάββατο), με τη στελέχωση των πιο κάτω δειγματοληπτικών σταθμών για διενέργεια μοριακού ελέγχου COVID-19: Στην επαρχία Λευκωσίας, στο χώρο στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ και μπροστά από τα κεντρικά εργαστήρια της NIPD Genetics, Νέας Έγκωμης 31, Λευκωσία, 2409. Στην επαρχία Λάρνακας στο χώρο στάθμευσης του νέου σταδίου ΓΣΖ, Στην επαρχία Λεμεσού, στο χώρο στάθμευσης του σταδίου «Σπύρος Κυπριανού» (Παλαί Ντε Σπορ), Στην επαρχία Πάφου, στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου («Στέλιος Κυριακίδης»), Στην επαρχία Αμμοχώστου στο χώρο στάθμευσης του σταδίου «Τάσος Μάρκου».
 
Η ΝΙPD Genetics προσφέρει την εξέταση στους φοιτητές στην ειδική τιμή των €35. Επίσης, η εταιρεία παρακαλεί όλους όσοι θα προσέλθουν στους δειγματοληπτικούς σταθμούς όπως τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα προστατευτικά μέτρα όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής
 
Εξάλλου, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοίνωσε ότι μετά από το τελευταία εκδοθέντα κυβερνητικά διατάγματα, τα αναφερόμενα εις τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τα Γραφεία της Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την 31η τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου.

ΚΥΠΕ

 
3340
Thumbnail