Μια startup fintech εταιρεία με Κύπριο CEO προσελκύει τα βλέμματα

Ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, η NAGA έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευελιξία

•    Το πιο επιτυχημένο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας
•    Όγκος συναλλαγών και καταθέσεις πελατών σε νέα επίπεδα ρεκόρ
•    Αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε EBITDA-, EBIT- και καθαρό κέρδος

Μια καινοτόμος startup fintech εταιρεία προσελκύει τα βλέμματα διεθνώς. Πρόκειται για την NAGA. Η NAGA έχει αναπτύξει ένα δυναμικό, κοινωνικο-χρηματο-επενδυτικό σύστημα το οποίο προσφέρει, μέσα από μια αβίαστη εμπειρία, λύσεις επένδυσης και προσωπικών συναλλαγών. 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως, η NAGA καταγράφει ρεκόρ στα πρακτικά του πρώτου τριμήνου του 2020, αφού παρουσίασε έσοδα τα οποία ανέρχονται στα €7 εκατ. και καθαρό κέρδος €2,1 εκατ.  Συνάμα, σε νέα επίπεδα ρεκόρ φαίνετε να ανέρχονται και ο όγκος των συναλλαγών καθώς και οι καταθέσεις των πελατών της. Αξιοσημείωτο είναι επίσης να αναφερθεί πως ένας εκ των CEO και των μετόχων της Εταιρείας είναι Κύπριος (Μ. Μυλωνάς). 

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<

Τα αποτελέσματα που κοιτάζουν όλοι
Ο όμιλος NAGA Group καταγράφει ρεκόρ στα πρακτικά του πρώτου τριμήνου του 2020 με πωλήσεις που ανέρχονται στα €7 εκατ. (συγκριτικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν στα €0,6 εκατ.) και καθαρό κέρδος στα €2,1 εκατ. (συγκριτικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019: -€3.9 εκατ. απώλειες). Επιπλέον, το μη ελεγμένο EBITDA βρίσκεται στα €3,3 εκατ. (Q1 2019: -€2,8 εκατ.) ενώ το μη ελεγμένο EBIT στα €2,2 εκατ. (Q1 2019: -€3,9 εκατ.), έχοντας καταγράψει τον πρωτοφανή αριθμό συναλλαγών των 1.2 εκατ. καθώς και όγκο συναλλαγών ρεκόρ των €23 δις, μόνο για το εν λόγω τρίμηνο.

Ακόμη, οι πελάτες του ομίλου έχουν συνολικά καταθέσει περισσότερα από €12,5 εκατ. στην πλατφόρμα, αριθμός που επίσης θεωρείται ρεκόρ για την εταιρεία. Ο αριθμός των ενεργών λογαριασμών στην πλατφόρμα παρουσιάζει επίσης αύξηση έχοντας διπλασιαστεί από την αρχή του χρόνου, ενώ ο αριθμός των νέων εγγραφών έχει τριπλασιαστεί. 


«Ο δρόμος μιας startup δεν είναι πάντα ομαλός»
«Βλέποντας την εξέλιξή μας μέσα στα χρόνια, είναι εξαιρετικά αισιόδοξο που η fintech εταιρεία μας κατάφερε να καταγράψει κέρδη μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια!», αναφέρει ο Benjamin Bilski, εκ των ιδρυτών και ένας εκ των δυο CEO του ομίλου NAGA. «Ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε πέρσι, όταν αναγκαστήκαμε να λάβουμε ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο δρόμος μιας startup δεν είναι πάντα ομαλός».


Αυστηρή πειθαρχία
«Η αυστηρή πειθαρχία, το όραμά μας για το μέλλον και η σταθερότητα στην επίτευξη των στόχων μας μάς έχουν φέρει στις επιτυχίες του σήμερα» σημειώνει και προσθέτει: «Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τη ρευστότητα που έχει επέλθει από το EBITDA διότι μας δίνει περαιτέρω δύναμη να εφαρμόσουμε τους φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης και εδραίωσης της εταιρείας μας μέσα στο 2020. Έχουμε ήδη πετύχει τον πρωταρχικό στόχο για τη χρονιά, ο οποίος ήταν η κερδοφορία και η βιωσιμότητα. H λειτουργική και κοστολογική διάρθρωηση της επιχείρησής μας είναι ήδη πολύ δυναμική, αποτελεσματική και ανταγωνιστική. Αυτό μας δίνει την ευελιξία γρήγορης προσαρμογής για περαιτέρω ανάπτυξη, όπως κάναμε και με την περσινή μας αναδιοργάνωση».


Περίοδος Κορωνοϊού
Ο κ. Bilski αναφέρθηκε και το πώς η εταιρεία έδρασε/δρα στην περίοδο της πανδημίας. «Ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, η NAGA έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευελιξία. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχει καταφέρει να θέσει σε εφαρμογή την εξ αποστάσεως εργασία ολόκληρης της εταιρείας χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή αναστολές στην πλατφόρμα. Από τεχνολογικής πλευράς, η NAGA αύξησε τη χωρητικότητα του συστήματός της καταφέρνοντας έτσι να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση και τον όγκο εργασιών. Έχουμε δει από πολλές εταιρείες forex, ιδιαίτερα στη Γερμανία, να σταματούν τη λειτουργία τους προσωρινά, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα. Η πλατφόρμα εκτέλεσης των συναλλαγών της NAGA παρατήρησε συνεχή και ομαλή λειτουργία, απόδειξη ότι η απόφαση του να εστιάσουμε σε ανάπτυξη ιδιόκτητης τεχνολογίας ήταν σοφή και επιφέρει θετικά αποτελέσματα».


Σε παγκόσμιο επίπεδο - Ουρουγουάη, Κίνα
H NAGA θα συνεχίσει την ανάπτυξη και εδραίωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ιδιαίτερα σε σχετικά νέες αγορές, όπως η Ουρουγουάη και η Κίνα. “Έπειτα από το επιτυχημένο Q4 του 2019, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ανάπτυξή μας είναι όντως βιώσιμη. Τώρα είναι που θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη καθώς και στην στρατηγική επένδυση κεφαλαίου.

«Έχουμε αρκετό περιθώριο για βελτίωση και εξέλιξη. Το γενικότερο ενδιαφέρον, όμως, για διαδικτυακό trading, ιδιαίτερα μέσα από ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, όπως αυτό της NAGA, αυξάνεται ραγδαία. Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε νέες αγορές και να λανσάρουμε διαρκώς καινούργια πρότζεκτ σε επίπεδο τόσο μάρκετινγκ όσο και πωλήσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο οι επενδυτές όσο και οι αγορές εκτιμούν την πρόοδό μας. Άλλωστε, η εμπιστοσύνη του κοινού στο προϊόν μας και σε ό, τι αυτό αντιπροσωπεύει, ολοένα και εδραιώνεται, και αυτό, κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να αντανακλάται και στην τιμή της μετοχής μας», ανέφερε καταληκτικά ο Benjamin Bilski. 

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Πληροφορίες για την NAGA
Η NAGA είναι μια καινοτόμος fintech εταιρεία που έχει αναπτύξει ένα δυναμικό, κοινωνικο-χρηματο-επενδυτικό σύστημα το οποίο προσφέρει, μέσα από μια αβίαστη εμπειρία, λύσεις επένδυσης και προσωπικών συναλλαγών. Η ιδιόκτητη πλατφόρμα της προσφέρει μία σειρά από προϊόντα για trading, επενδύσεις, cryptocurrencies, καθώς και παρέχει φυσική Mastercard, και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης, επενδυτικού χαρακτήρα, με δικό της Feed, Messenger και καινοτόμο Autocopy. H NAGA αποτελεί μια all-in-one, προσβάσιμη σε όλους λύση, μέσα από την οποία ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει τον ανοιχτό και εύκολο τρόπο για trading, επενδύσεις, πληρωμές, απόκτηση cryptocurrencies αλλά και κοινωνική δικτύωση.

Επιμέλεια Άννη Χαραλάμπους
 
1967
Thumbnail

Τη χρήση της τεχνολογίας της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένο Βασιλείου αναμένεται να σταματήσει ο Μπόρις Τζόνσον, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

ad1mobile

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει στα χέρια του μία έκθεση του Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, στην οποία τονίζεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν «σοβαρό» αντίκτυπο στην κινεζική εταιρεία, κάτι το οποίο θα την οδηγήσει στη χρήση «μη αξιόπιστης» τεχνολογίας.
Στην έκθεση, ως εκ τούτου, προτείνεται η διακοπή της εγκατάστασης της τεχνολογίας της Huawei στο δίκτυο 5G του Ηνωμένου Βασιλείου, σε διάστημα έξι μηνών. Παράλληλα, καλείται η κυβέρνηση να επιταχύνει την «αντικατάσταση της τεχνολογίας, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί».

>>>Διαβάστε ακόμη: Πώς το 5G θα αλλάξει τη ζωή μας στην Κύπρο και πότε

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια των πληροφοριών ότι ο Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού του ρόλου της Huawei στην κατασκευή του προηγμένου δικτύου ίντερνετ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του βρετανικού τμήματος της Huawei έχει επικρίνει όσους «συνεχίζουν να μας επιτίθενται, χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία».

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η βρετανική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» στην υπό προϋποθέσεις συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας στην κατασκευή του δικτύου 5G. Κι αυτό, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ.

Πάντως, η απόφαση του Λονδίνου περιελάμβανε την εξαίρεση της Huawei από τα «βασικά τμήματα» του δικτύου για λόγους ασφαλείας.

Ο «πόλεμος» των ΗΠΑ εναντίον της κινεζικής εταιρείας ξεκίνησε το 2019, όταν η Ουάσιγκτον, επικαλούμενη ζητήματα εθνικής ασφάλειας, κατήγγειλε τη Huawei και τη Hikvision για κατασκοπία εκ μέρους του Πεκίνο. Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και η Huawei έχουν αναφανδόν απορρίψει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

ad2mobile

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία για την αποθάρρυνση των ξένων κυβερνήσεων να αναθέσουν το έργο κατασκευής του δικτύου 5G στην κινεζική Huawei - παρά τις αρνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Τσεχίας κ.ά.

sputniknews.gr

article 1