Μνημόνιο συνεργασίας Frederick & Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Στόχος η από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας τους

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) με στόχο την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας τους στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

>>> Διαβάστε επίσης: Αλλαγές σε χρεώσεις τραπεζών για λογαριασμούς και ATM <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Frederick, το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού στα επιστημονικά πεδία των δύο Πανεπιστημίων. Προβλέπει επίσης, όπως αναφέρεται, την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων καινοτόμων δραστηριοτήτων, την υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την κινητικότητα ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού.
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, ανέφερε ότι η από κοινού προσφορά του εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο είναι μόνο η απαρχή της συνεργασίας με το Ε.Α.Π., το μοναδικό πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα. «Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα οδηγήσει και σε άλλα κοινά καινοτόμα και υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακά προγράμματα που θα έρθουν να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε συντονισμένα και σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων», είπε.    

>>> Διαβάστε επίσης: Δικαιούσαι να αρνηθείς τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο κορωνοϊού; <<< 

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. ανέφερε ότι η εξωστρέφεια είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη ενός σύγχρονου πανεπιστημίου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Frederick, «που αναμένουμε ότι θα βοηθήσει και τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα να εμπλουτίσουν τα προγράμματα σπουδών τους με νέα γνωστικά αντικείμενα και να αναπτυχθούν σε νέους επιστημονικούς τομείς. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι γόνιμη και δημιουργική».

(ΚΥΠΕ)