Μνημόνιο Συνεργασίας Frederick με ΕΤΑΠ Λευκωσίας σε θέματα τεχνών

Στόχος η ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα τεχνών, πολιτισμού και τουρισμού

Μνημονίο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Frederick και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (Nicosia Tourism Board- ΕΤΑΠ Λευκωσίας) με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα τεχνών, πολιτισμού και τουρισμού. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και η κα Έλενα Τάνου Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Σημαντική ανακοίνωση για φοιτητές που θα σπουδάσουν Αγγλία <<<
 
Όπως αναφέρει Δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ανάπτυξη στην εντός των τειχών πόλη που να συνάδουν με τις πολιτικές που υιοθετεί ο Δήμος Λευκωσίας της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της περιοχής, προάγοντας ταυτόχρονα την έρευνα στον τομέα των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών.
 
Πιο συγκεκριμένα, προστίθεται, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, η συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή/και άλλων ερευνητικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα πολιτισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς, πολιτιστικού τουρισμού και δημιουργικού τουρισμού, καθώς και η συμμετοχή σε συνέδρια που σχετίζονται με τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.
 
«Στο Πανεπιστήμιο Frederick έχουμε πάντα μια εξωστρεφή συμπεριφορά ως προς την προσφορά, υποστήριξη και ενδυνάμωση της  βιομηχανίας και της κοινωνίας μας. Με το μνημόνιό μας με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας συνεχίζουμε αυτή μας τη δέσμευση. Μέσα από τη συνεργασία που αναπτύσσεται γενικά αλλά και ειδικότερα με το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου μας, αλλά και με την εμπλοκή των ίδιων των φοιτητών του Τμήματος, ευελπιστούμε να δουλέψουμε για την προώθηση και ανάδειξη της Λευκωσίας μέσα από έξυπνες και δημιουργικές δράσεις και εφαρμογές», δήλωσε η κ. Φρειδερίκου.

>>> Διαβάστε επίσης: Ιρλανδία: Έριξε κατηγορία την Κύπρο-Ποιες άλλες 4 χώρες «έπεσαν» <<<

Από την πλευρά της η κ. Τάνου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει να αναδείξουν αλλά και να ενδυναμώσουν όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την πρωτεύουσα και την κάνουν τη φωτεινότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

(ΚΥΠΕ)

 
8028