Νέα απάτη: Μπλοκάρονται κάρτες της BoC

Πελάτες της BoC ενημερώθηκαν για ακύρωση και επανέκδοση της κάρτας τους

Αναφορές για νέα απάτη που σχετίζεται με κάρτες της Τράπεζας Κύπρου έφτασαν κοντά μας από αναγνώστες της ιστοσελίδα μας. Μάλιστα επικρατεί αναστάτωση και δυσαρέσκεια αφού η Τράπεζα Κύπρου, για λόγους ασφαλείας, προχώρησε σε ακύρωση αριθμού καρτών με αποτέλεσμα οι κάτοχοι να μην μπορεί να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή. Για όσες κάρτες ακυρώθηκαν, οι πελάτες ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησαν διαδικασίες επανέκδοσης. 

Ουσιαστικά επιτήδειοι επιχειρούν να κάνουν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές μέσω καρτών της Τράπεζας Κύπρου, σε εμπόρους στο διαδίκτυο.

Πηγές από την Τράπεζα Κύπρου αναφέρουν οι προσπάθειες αυτές έχουν εντοπιστεί από την τράπεζα και απορρίφθηκαν αμέσως. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι συναλλαγές ελέγχονται διεξοδικά και έχουν τεθεί σε εφαρμογή πρόσθετες δικλίδες ασφαλείας.

Παράλληλα η Υπηρεσία Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεννόηση με την JCC, προβαίνει σε όλα τα αναγκαία μέτρα για ενημέρωση των επηρεαζόμενων πελατών σχετικά με το θέμα. Ουσιαστικά όπως προαναφέραμε, αριθμός πελατών ενημερώθηκε για την ακύρωση και την επανέκδοση των καρτών τους, για λόγους ασφαλείας.

Σε περίπτωση που έχετε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με κάρτες της Τράπεζας Κύπρου ή για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, μπορείτε να καλέσετε το 800 00 800 ή στο +35722 128000 (για κλήσεις από το εξωτερικό).

 
8010