Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο UCLan Cyprus στην Πύλα στις 8 Ιουλίου.

Ο Aequitas, μαζί με το ICLAIM (Interdisciplinary Centre for Law, Alternative and Innovative Methods), διοργάνωσαν συνέδριο για την κατάσταση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο UCLan Cyprus στην Πύλα στις 8 Ιουλίου. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Στο συνέδριο μίλησαν ομιλητές από το κράτος, την κοινωνία των πολιτών, τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα:

Η Άννα Προδρόμου, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Εκπαιδεύτρια και Δημοσιογράφος, μίλησε για τα Εργαστήρια Νεανικής Επιχειρηματικότητας και πώς οι νέοι μπορούν να εξοπλιστούν με αξίες και όραμα ώστε να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Η Έλενα Καλλή, λειτουργός νεολαίας στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, μίλησε για το Πρόγραμμα “Ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας”. Η Μαργαρίτα Αλεξάνδρου Παπαδοπούλου, Βοηθός Γενικός Γραμματέας στο Διεθνή Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Κύπρου, τόνισε το ρόλο των νέων ως το μέλλον κάθε τόπου. Ο Δρ Φάνος Τεκέλας, Λέκτορας για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, εξέτασε τη σημασία της επιχειρηματικότητας στη νέα οικονομική εποχή. Έκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μίλησε γενικότερα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα.

Η συζήτηση ακολουθήθηκε από Q & A, και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση μισής ώρας από τη Διευθύντρια του Aequitas, Δρ Νάταλη Αλκιβιάδου, για τα ερευνητικά αποτελέσματα του προγράμματος MYSITE. Το MYSITE είναι μια ευρωπαϊκή συνεργασία που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ που στην Κύπρο υλοποιείται από την Aequitas. Το συνέδριο οργανώθηκε στο πλαίσιο του MYSITE.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Το MySite επικεντρώνεται στην κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών μέσω της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 18 μήνες και θα υλοποιηθεί από εταίρους στη Μάλτα, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

Έρευνα σχετικά με τις ανάγκες των νέων επιχειρηματιών και των διαθέσιμων πόρων σε 
Προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων
ως μέσο αμειβόμενης απασχόλησης
Προώθηση της κοινωνικής ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών 

Η εθνική έρευνα και άλλα αποτελέσματα βρίσκονται στο σύνδεσμο https://www.aequitas-humanrights.org/portfolio/mysite-strategic-partnership/