Νέες κατοικίες: Τα ψηλά ταβάνια… επιστρέφουν

Το μέλλον είναι τώρα και περιλαμβάνει ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια

Η απόκτηση νέας κατοικίας είναι ένα όνειρο ζωής για τον καθένα και η στιγμή αυτή αναμφίβολα είναι ιδιαίτερη και πολύ σημαντική. Ο καθένας θέλει να γίνουν όλα όπως τα ονειρεύεται από καιρό, να βάλει τις δικές του πινελιές για να το ζει και να απολαμβάνει κάθε στιγμή με την οικογένεια και τους φίλους του.

Είναι πολλά τα στοιχεία που αναζητά και επιθυμεί να έχει κάποιος στο καινούργιο του σπίτι. Απασχολεί, φυσικά, ο αριθμός των δωματίων αλλά και πόσο ευρύχωρα θα είναι αυτά τα δωμάτια και γενικά οι χώροι του σπιτιού, το πώς θα είναι διαρρυθμισμένο το σαλόνι αλλά και η κουζίνα, αν το σπίτι θα είναι open plan, το στυλ διακόσμησης, το πόσο φωτεινό θα είναι το σπίτι και πολλά άλλα. Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω του επιλέγει και διαμορφώνει το σπίτι του.

Το τελευταίο διάστημα πάντως, φαίνεται να επιστρέφουν τα σπίτια με ψηλά ταβάνια. Και αυτό δεν γίνεται τυχαία, αφού τα ψηλοτάβανα σπίτια έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Κατ’ αρχάς όλοι συμφωνούμε ότι αισθανόμαστε ένα δέος όταν βρισκόμαστε σε ένα σπίτι ή ένα κτίριο με ψηλά ταβάνια. Eίναι πασιφανές ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα του σπιτιού και το ανεβάζουν σε άλλο… επίπεδο.

f

Τα πλεονεκτήματα

Είναι πολύ πιο φωτεινά αφού προσφέρουν τη δυνατότητα για μεγαλύτερα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες τα οποία συνδέουν το εσωτερικό με το εξωτερικό περιβάλλον, κάτι που προσδίδει συνέχεια του χώρου. Αυτό ενισχύει την αίσθηση της ευάερης ευρυχωρίας και αποπνέει δημιουργική διάθεση. Ένα ευήλιο σπίτι διάχυτο από το φυσικό φως και με καλύτερο φυσικό αερισμό γεμίζουν τον χώρο με θετική ενέργεια. Σε συνδυασμό με την ευρυχωρία και την άνεση που προσφέρουν τα ψηλοτάβανα σπίτια, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το ψηλό επίπεδο ποιοτικής διαβίωσης που μπορείς να έχεις.

Παράλληλα προσφέρουν πολύ περισσότερα σημεία για διακόσμηση. Σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι διακόσμηση και συνδυασμούς επιθυμείς. Χρειάζεται να έχεις μόνο δημιουργική διάθεση και φαντασία για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείς, για παράδειγμα, να τοποθετήσεις μεγάλους καθρέφτες και μεγάλους πίνακες που δίνουν μια άλλη διάσταση στο χώρο. Ένας επιβλητικός πολυέλεος μπορεί να προσδώσει τη λάμψη του στο σπίτι σου και να κεντρίζει την προσοχή των καλεσμένων σου από το πρώτο δευτερόλεπτο.

d

Τα ψηλοτάβανα σπίτια συνδυάζονται με open plan διαρρύθμιση των χώρων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους ενοίκους να έχουν οπτική επαφή με όλους τους χώρους του σπιτιού, όπου και αν βρίσκονται. Για οικογένειες με μικρά παιδιά αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού μπορεί κανείς ανά πάσα στιγμή να έχει τον έλεγχο όταν αυτά παίζουν σε οποιοδήποτε χώρο. Παράλληλα, τα open plan σπίτια είναι τα πλέον λειτουργικά που θα κάνουν πιο απλή και εύκολη την καθημερινότητά σου. Και έχεις και όσο χώρο θες για να καλείς συχνά στο σπίτι τη μεγάλη σου παρέα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ψηλά ταβάνια απασχόλησαν και ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν τις συμπεριφορές ανθρώπων που περνούσαν ώρα σε ψηλοτάβανους χώρους. Όπως διαπιστώθηκε, οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν περισσότερο την αίσθηση της ελευθερίας ενώ στην όψη των δωματίων με ψηλά ταβάνια τους διέγειρε περισσότερο τις αισθήσεις. Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση του θέματος λοιπόν!

d

Η bbf® ξεχωρίζει για την προσέγγιση της με έργα που η αρχιτεκτονική τους αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής!

Αυτά και άλλα πολλά έχουν υπόψη τους οι άνθρωποι της bbf: για την υλοποίηση οποιουδήποτε έργου αναλαμβάνουν. Η εταιρεία διαθέτει μια πλούσια γκάμα έργων από μεγάλης κλίμακας έργα αλλά και πιο μικρής, και συστήνει στους πελάτες της πολυτελή οικιστικά έργα που ξεχωρίζουν για την ευελιξία τους για άνετους ανοιχτούς χώρους διαβίωσης με ψηλά ταβάνια, μεγάλα παράθυρα, υψηλών προδιαγραφών δομικά υλικά, με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που σχεδιάζονται προσεκτικά για να προσφέρουν ανώτερης ποιότητας διαβίωσης σε βάθος χρόνου.

Επιπλέον η εταιρεία δημιουργεί στα οικιστικά έργα της, χώρους “συνύπαρξης” με την προσθήκη κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, όπως προσεκτικά σχεδιασμένους χώρους πρασίνου, με παιδότοπο και χώρο για barbeque, χώρους εκγύμνασης και ευεξίας, όπως ακριβώς διαθέτουν τα μοντέρνα διαμερίσματα στο Eden Roc στον Ποταμό Γερμασόγειας και το Sky Tower κοντά στον παραλιακό στην περιοχή Μουτταγιάκας.

Όσο για αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν την "ιδιωτικότητα" τους, τότε οι πολυτελείς επαύλεις Montebello Mansions στον Άγιο Τύχωνα, θα εντυπωσιάσουν με τοv απαράμιλλο σχεδιασμό σε συνδυασμό με την άνεση και την ποιότητα που διαθέτουν.

Με μια ματιά στη σελίδα της bbf: θα εντοπίσετε εντυπωσιακά ακίνητα που έχουν τα χαρακτηριστικά για να σας αλλάξουν τη ζωή…
 

Tags