Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν στο κοινό, σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Μαΐου 2020 στις 19.00

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρακολουθώντας συνεχώς τις επιστημονικές εξελίξεις και οργανώνοντας σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε κλάδους αιχμής, προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ένα νέο, καινοτόμο, διεπιστημονικό και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) με τίτλο «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν στο κοινό, σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Μαΐου 2020 στις 19.00, ο Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας στο ΕΚΠΑ και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, και οι Βάιος Λιαπής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο ΑΠΚΥ και Γεώργιος Κουτρομάνος, Επίκουρος Καθηγητής στις Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση στο ΕΚΠΑ, μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας που σχεδίασε το πρόγραμμα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Στόχος του Προγράμματος, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, είναι η συστηματική διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και με τη δημιουργική αξιοποίηση διαθεματικών, ανοικτών και οικείων περιβαλλόντων μάθησης, που φέρνουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης δια του θεάτρου και των Τ.Π.Ε. Η σύζευξη των δύο, του ψηφιακού δράματος και θεάτρου, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα, που σέβεται και αναδεικνύει εξίσου τις ανθρωπιστικές με τις παιδαγωγικές αξίες, τις τεχνολογικές με τις καλλιτεχνικές παραμέτρους της εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον μορφο-παιδευτικό ρόλο, που διαδραματίζει το θέατρο στην εκπαίδευση, και την έννοια «ψηφιακό δράμα», αλλά και να εξελιχθούν ως εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες σε οργανισμούς και δομές παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.
 
Ο Σύνδεσμος τηλεπαρακολούθησης: https://bit.ly/2WOWrkI, καταλήγει η ανακοίνωση.

 
2075
Thumbnail