Νέο νοσοκομείο στη Λευκωσία με εμπλοκή Ισραηλινών

Εκφράζει ικανοποίηση το ΕΒΕ Λευκωσίας για την ανέγερση νέου ιατρικού και νοσοκομειακού κέντρου / Πόσα θα στοιχίσει

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξαγγελία της νέας στρατηγικής συμφωνίας για την ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου ιατρικού και νοσοκομειακού κέντρου «Hadassah» στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται στο ανακοίνωση του ΕΒΕ, η νέα επένδυση μεταξύ της κυπριακής εταιρείας H.C Management of Medical Center PLC και της ισραηλινών συμφερόντων Hadassah Medical Ltd αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον ιατρικό τουρισμό, τομέας στον οποίο η Λευκωσία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Την ίδια στιγμή έρχεται να ενισχύσει τις ήδη υφιστάμενες ιατρικές υποδομές της Λευκωσίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η επένδυση αξίας πέραν των 150 εκατομμυρίων ευρώ, θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου νοσοκομειακού συγκροτήματος που θα ανεγερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας. Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε, το νέο νοσοκομείο με την επωνυμία «Hadassah Hospital Cyprus», θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα δρομολογείται και η ανέγερση του κέντρου αποκατάστασης «Ηadassah Rehabilitation Center» και του Κέντρου Αυτόνομης Υποβοηθούμενης Διαμονής «Assisted Living Center», ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Με δεδομένο ότι ο ιατρικός τουρισμός ανθεί στο Ισραήλ, είμαστε βέβαιοι ότι μέσω του επιχειρηματικού αυτού εγχειρήματος θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο τομέας της σύγχρονης ιατρικής στην Κύπρο, προς όφελος τόσο του ντόπιου πληθυσμού όσο και των ξένων επισκεπτών, συμπληρώνει η ανακοίνωση.