ΟΕΒ: Συμμετέχει στο πρόγραμμα Hotels4Climate

Σκοπός η διευκόλυνση μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ως συντονιστής, το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και η Συμβουλευτική μη κερδοσκοπική εταιρεία adelphi, συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Hotels4Climate «διευκόλυνση μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα της Κύπρου και της Ελλάδας». Το πρόγραμμα ξεκίνησε 1η Οκτωβρίου 2019, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2021 και χρηματοδοτείται από τα Γερμανικά Ταμεία για το Κλίμα (European Climate Initiative (EUKI)).

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η διευκόλυνση μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον ξενοδοχειακό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, θα υλοποιηθούν δράσεις αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης του ξενοδοχειακού τομέα, ανάπτυξης ικανοτήτων και κατάρτισης προσωπικού των ξενοδοχειακών μονάδων και τέλος θα δημιουργηθεί διαδικτυακή βάση πληροφοριών για τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους. Επίσης, θα διευθετηθούν θεματικές επισκέψεις σε καλές πρακτικές ξενοδοχειακών μονάδων σε Ελλάδα και Γερμανία, για 10 εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων από την  Κύπρο.
 
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), στα πλαίσια του προγράμματος Hotels4Climate, διοργάνωσε με επιτυχία εργαστήριο καλών πρακτικών, την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο LANDMARK, στη Λευκωσία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Εισηγητές του εργαστηρίου ήταν οι κα. Ανθή Χαραλάμπους, Διευθύντρια Τμήματος Ενέργειας & Περιβάλλοντος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, η κα. Μαρία Φράγκου, Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, ειδικός εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), η κα. Αθηνά Παναγιώτου, Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και o κ. Δημήτρης Βερελής, Προϊστάμενος Μονάδας Green Banking & Development Programs της Piraeus Bank Group.
 
Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων ξενοδοχειακών μονάδων, συναφών κυβερνητικών τμημάτων, τραπεζικών ιδρυμάτων και ξενοδόχοι. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάσθηκαν οι στόχοι του Hotels4Climate, παραδείγματα, καλές πρακτικές και εργαλεία όπως τα ξενοδοχεία μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (Nearly Zero Energy Hotels - neZEH), καλές πρακτικές που ακολουθούνται από ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, πρότυπα που σχετίζονται με περιβαλλοντικές επιδόσεις ξενοδοχειακών μονάδων, όπως επίσης χρηματοδοτικά προϊόντα σε επιχειρήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση εκπομπών (Private Financing 4 Energy Efficiency – PF4EE). Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ακολούθησαν προφορικές παρεμβάσεις από το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Γενική Διεύθυνση ΕΠΣΑ, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Υπηρεσία Ενέργειας,. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και αυτό διαφάνηκε και από την συζήτηση και τα σχόλια που ακολούθησαν.
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 
2047
Thumbnail