Οι δύο εισηγήσεις ΕΒΕ Πάφου για αντιμετώπιση της ηχορύπανσης

Οι επιθεωρητές ήχου θα πρέπει να αυξήσουν τις περιπολίες και τις συστάσεις

Σε σειρά εισηγήσεων προβαίνει ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού για αντιμετώπιση του προβλήματος της ηχορύπανσης.
 
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Στυλιανού καταθέτει δύο εισηγήσεις,  αν ως Δήμος Πάφου «πραγματικά επιθυμούμε να περιορίσουμε την ηχητική ρύπανση στο Κέντρο της πόλης μας, εάν πραγματικά θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιείς συνθήκες διασκέδασης, που θα προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στον επισκέπτη και εάν πραγματικά επιθυμούμε να προσελκύσουμε τη δημιουργία Ξενοδοχείων Πόλης | City Hotels | Boutique Hotels και άλλων μορφών τουριστικών καταλυμάτων».
 
Θα πρέπει, σημειώνει, «ως Πολεοδομική Αρχή αρχικά να καθορίσουμε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο έντασης ήχου και κατά δεύτερο να καταστήσουμε υποχρεωτικό Πολεοδομικό όρο την ακουστική μελέτη έντασης ήχου και την ακουστική μελέτη ηχομόνωσης και περιορισμού θορύβου προς όλους τους ενδιαφερόμενους/ εμπλεκόμενους με τη λειτουργία και διαχείριση των χώρων εστίασης και κέντρων αναψυχής». 

Την ίδια στιγμή, προσθέτει, οι επιθεωρητές ήχου θα πρέπει να αυξήσουν τις περιπολίες και τις συστάσεις προς όλους τους επιχειρηματίες προς όφελος του γενικού συμφέροντος και της ίδιας της βιομηχανίας τους.

ΚΥΠΕ
 

 
8028