Το όραμα του Support Cy και μετά την πανδημία

Παραδείγματα δράσεων του Support Cy

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Τα επόμενα βήματα και το όραμα του Support Cy ανέλυσε στην εκπομπή Business Hour By Brief, η Manager Sustainability και CSR της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Η κα. Ιωαννίδου ανέφερε αρχικά ότι, το δίκτυο Support Cy ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία αλλά εξελίχθηκε σε ένα δίκτυο με περισσότερες από 130 επιχειρήσεις και αρκετές Μη Κυβερνητικές οργανώσεις μέλη της, το οποίο στηρίζει μία τεράστια ποικιλία αναγκών, που φθάνουν κοντά τους είτε μέσω οργανώσεων είτε μέσω Υπουργείων με τα οποία διατηρούν συνεχή επικοινωνία για στηρίξουν το έργο τους.

«Το Support Cy ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής της Τράπεζας Κύπρου ότι δεν προσφέρεται απλά μια χορηγία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνίας αλλά βλέπουμε τις ανάγκες, στηρίζουμε τους συνεργάτες μας και προσφέρουμε εκεί που υπάρχει η ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό», ανέφερε.

Προσφορά πάνω από 650 χιλ. ευρώ στην κοινωνία

Το δίκτυο Support Cy, έχει διοχετεύσει γύρω στις 650 χιλιάδες ευρώ από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα μέσα από τις δράσεις του.

«Το ποσό το οποίο διανεμήθηκε στην κοινωνία δεν αφορά μόνο την χορηγία χρηματικού ποσού, αλλά και την διανομή προϊόντων, ή υπηρεσιών» σημείωσε. Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις που δίνονται χρηματικά ποσά, δηλαδή κάποιες χορηγίες για κάποιες δράσεις, αλλά η πλειοψηφία των δράσεων και του τρόπου συνεισφοράς είναι μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών, επεσήμανε.   

Άλλωστε, ανέφερε, το σκεπτικό του δικτύου είναι ότι οι επιχειρήσεις προσφέρουν πρώτα απ’ όλα τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους. 

Παραδείγματα δράσεων του Support Cy

Κληθείσα να αναφέρει παραδείγματα από τις δρασεις του δικτύου, η κα. Ιωαννίδου ανέφερε την προσφορά φαρμακευτικής βοήθειας στην Βυρητό μετά την έκρηξη με την καθοδήγηση του Υπ. Εξωτερικών, την προσφορά στους πυρόπληκτους της Κύπρου μετά τις πυρκαγιές στην ορεινή Λάρνακα το καλοκαίρι του 2021, την δράση Virtual Santa όπου τα παιδιά μπορούσαν να συνομιλήσουν με τον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα, την προσφορά είδη σίτισης σε όσους το χρειάστηκαν, την διοργάνωση Αιμοδοσίας, την προσφορά στον ΟΚΥΠΥ και άλλα.

«Αγγίζουμε όλα τα θέματα κοινωνικής ανάγκης, κρίσεων και καταστροφών», επεσήμανε.

Έρχονται δράσεις στο Support Cyprus House

Κληθείσα να σημειώσει πως κάποια επιχείρηση γίνεται μέλος του δικτύου, ανέφερε ότι όταν υπάρξει μια ανάγκη, είτε έρθει από την πλευρά του κράτους ή την εντοπίσει η επιχείρηση επικοινωνεί με το Support Cy και αποφασίζεται πως με συνεργασία θα λυθεί ένα πρόβλημα.
Μάλιστα όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το [email protected], για να έρθουν σε επικοινωνία. Η Τράπεζα Κύπρου αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρους του χρηματικού ποσού και η επιχείρηση θα προσφέρει μια έκπτωση ή υπηρεσίες ώστε να καλυψουν το κενό που διαφάνηκε.

Η κα. Ιωαννίδου σημείωσε ότι το δίκτυο Support Cy, αποτελείται από το Εθελοντικό Σώμα Support Cy, το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων Support Cy και τώρα πρόσφατα δημιουργήθηκε το Support Cyprus House.

Το Support Cyprus House βρίσκεται στο κέντρο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην είσοδο της οδού Λήδρας – Ονασαγόρου, και στοχεύουμε να καλούμε μέλη μας για να διοργανώσουν εκδηλώσεις, εκπαιδεύσιες, δημοσιογραφικές διασκέψεις και ότι επιθυμούν, ανέφερε. «Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί», σημείωσε.

Αναφορικά με το Εθελοντικό Σώμα, η κα Ιωαννίδου σημείωσε ότι είναι στελέχη / προσωπικό από επιχιερήσεις μέλη του δικτύου.
Επίσης, σημείωσε ότι όποιος επιθυμεί και έχει κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις να επικοινωνήσει με το [email protected] και μαζί θα βρουν πως μπορεί να βοηθήσει.

«Το Support Cy παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό, είναι ένα συντονισμένο και οργανωμένο δίκτυο», πρόσθεσε.

Το όραμα του Support Cy

«Το Support Cy θα μείνει», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι, «έχουμε δει ότι έχουν γίνει στρατηγικές κινήσεις από την Τράπεζα Κύπρου στο να εδραιωθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι ανάγκες της κοινωνίας δυστυχώς είναι ατέλειωτες. Η πανδημία θα τελειώσει κάποια στιγμή, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες και εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα από την κοινωνία».

Δείτε όλα όσα δήλωσε στο Business Hour by Brief η κα. Ιωαννίδου: 

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

 
6624