Πάμε για καφέ με 3 κυρίες του McDonald’s My Mall

Γνωρίζουμε τρεις κυρίες, εργαζόμενες των McDonald’s

Στην σημερινή εποχή το να παραμείνει κάποιος σε μια δουλειά για πάνω από 10 χρόνια αποτελεί είδηση! Πόσο μάλλον να εξακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια να είναι ευτυχισμένος, ορεξάτος και παραγωγικός. 

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σας παρουσιάσουμε τρεις εργαζόμενες των McDonald’s οι οποίες εργάζονται στην εν λόγω εταιρεία για … χρόνια. 

Γνωρίσαμε τις κυρίες Νίνα, Στέλλα και Μαρία και μιλήσαμε μαζί τους για όλα όσα αφορούν τη δουλειά τους, το εργασιακό τους περιβάλλον και τους ζητήσαμε να δώσουν συμβουλές στις νέες γενιές που αναζητούν σήμερα εργασία.

f

Ξεκινώντας τη συζήτηση θέλαμε οπωσδήποτε να μάθουμε τι ήταν αυτό που τις ώθησε να ψάξουν δουλειά στα McDonald’s με τη Στέλλα να παίρνει πρώτη το λόγο και να μας λέει «η συναναστροφή με κόσμο». Από την άλλη η Νίνα μας ανέφερε ότι ήταν 40 ετών και ήθελε να εργαστεί άμεσά. Θεώρησε ότι λόγω του ότι δεν ήταν σπουδασμένη ήταν πολύ εύκολη επιλογή αλλά και πολύ καλό το περιβάλλον. Στη συζήτηση μπήκε και η Μαρία η οποία μας τόνισε ότι της άρεσε πάντα να δουλεύει με τα φαγητά πιστεύοντας ότι θα ήταν μια νέα εμπειρία για την ίδια.

Συνεχίζοντας τη συζήτηση μας, ρωτήσαμε τις τρεις κυρίες να μας πουν πως  θα χαρακτήριζαν τα εργασιακά χρόνια που πέρασαν στην «οικογένεια» των McDonald’s με τη Στέλλα να μας λέει χαρακτηριστικά: «Τα πιο εποικοδομητικά χρόνια στην ζωή μου» και τη Νίνα να παίρνει το λόγο λέγοντας: «Έχω μάθει πολλά πράγματα όπως να δουλεύω γρήγορα και να καθοδηγώ τους άλλους. Είμαι 24 χρόνια στην εταιρεία και δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα». Από τη πλευρά της η Μαρία χαρακτήρισε τα χρόνια της στην εταιρεία «Απίστευτα και ωραία. Είναι πανεπιστημιακά χρονιά μαθαίνοντας πάρα πολλά πράγματα που με βοήθησαν στην επαγγελματική μου δουλειά και σε προσωπικό επίπεδο».

«Υπάρχει χώρος για τα όνειρα των νέων ανθρώπων στη συγκεκριμένη εταιρεία»; Ήταν η αμέσως επόμενη ερώτηση μας με τη Στέλλα να τονίζει: «Σίγουρα!!  Μόνο όρεξη για να εργαστούν χρειάζεται» ενώ  η Νίνα με τη Μαρία ανέφεραν «Ναι εύκολα» και «Βεβαίως». 

Τρεις τόσο έμπειρες εργαζόμενες όπως οι συγκεκριμένες κυρίες σίγουρα θα πρέπει να μοιράζονται τα μυστικά τους με τους νέους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε να δώσουν κάποια συμβουλή στους νέους  εργαζόμενους.  «Να δουλεύουν τίμια και οι κόποι του θα ανταμειφθούν» είπε άμεσα η Στέλλα. «Να είναι πάντα συγκεντρωμένοι και να προσπαθούν όσον το δυνατό περισσότερο και να σέβονται τους πελάτες» συνέχισε η Νίνα με τη Μαρία να λέει με τη σειρά της «Να είναι πάντα συνεπείς στην δουλειά τους, και να μαθαίνουν από αυτούς που τους καθοδηγούν».

φ

Ζητήσαμε, επίσης να μας αναφέρουν ένα όμορφο περιστατικό που θα θυμούνται πάντα καθώς και ένα αστείο περιστατικό. 

Στέλλα: Η πιο όμορφη στιγμή ήταν  όταν τιμήθηκα για τα 20 μου χρόνια στην εταιρεία και η πιο αστεία στιγμή όταν η Managing Director μας, Έλενα Αντρέου, παρήγγειλε McNuggets για μία συνάδελφο, την Εμιλία. Εγώ νόμιζα ότι η Εμιλία είναι η γάτα της...όταν αποκαλύφθηκε αυτό… πολύ γέλιο...

Νίνα: Όταν ήταν τα γενέθλια μου, οι συνάδελφοι μου, μου έκαναν έκπληξη με μια τούρτα. Είχα συγκινηθεί πολύ. Το πιο αστείο περιστατικό ήταν όταν δούλευα στο εστιατόριο της Μακαρίου Λεμεσού και κάλυπτα το πόστο παραγγελιών από το Drive Thru. Όταν έπιασα παραγγελία από ένα πελάτη μετά πήγα να του τη δώσω και μου είπε «εκείνη που έπιασε παραγγελία ήταν δίδυμη αδερφή σου». Γελούσα μέχρι να σχολάσω.

Μαρία: Η πιο όμορφη στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν ήμουν στο εστιατόριο της Μακαρίου Λεμεσού. Άγιο Σάββατο και πήγα εκκλησιά με την οικογένεια μου και μετά που τελείωσε η εκκλησιά ζήτησα από τον σύζυγό μου να με περάσει από το μαγαζί για να ευχηθώ στους συνάδελφους μου Χρίστος Ανέστη. Η χαρά όταν με είχαν δει δεν περιγραφόταν. Τα συναισθήματα μας ήταν αμοιβαία. Η πιο αστεία, πάλι, στιγμή ήταν όταν ήμουν στο εστιατόριο της Μακαρίου Λεμεσού. Μια βροχερή μέρα και ήμουν στο Drive Thru και έπρεπε να πάρω μίαν παραγγελία έξω στο αυτοκίνητο. Μόλις πάτησα το πόδι μου κοντά στα ταμεία γλίστρησα και βρήκα την πόρτα του μαγαζιού. Το μαγαζί ήταν γεμάτο παιδιά και άρχισαν να γελούν. Εγώ όμως χωρίς να δείξω ότι συμβαίνει κάτι, γέλασα μαζί τους και στο τέλος πήρα την παραγγελία του πελάτη.

Ένα πράγμα που μας έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι και οι τρεις κυρίες δουλεύουν στον τομέα της εξυπηρέτησης του πελάτη. Ένα απαιτητικό πόστο. Πως είναι, λοιπόν, να δουλεύει κάποιος σε ένα τέτοιο πόστο σε ένα εστιατόριο όπως τα McDonald’s;  «Είναι κάτι καταπληκτικό!! Έρχομαι τόσο κοντά με τους πελάτες, και τους νιώθω οικογένειά μου», ανέφερε χαμογελώντας η Νίνα για να συμπληρώσει η Στέλλα: «Είμαστε σε πολύ ψηλό επίπεδο όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του πελάτη σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια». «Πρώτα από όλα ο σεβασμός, η ευγένεια, το χαμόγελο, η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη που μεταδίδουμε στους πελάτες μας» συνέχισε η Μαρία.

φ

Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια σε μια εταιρεία αναπτύσσονται δεσμοί με αυτήν. Ας δούμε, λοιπόν, τι σημαίνει, για τις εν λόγω κυρίες η «οικογένεια» της McDonald’s καθώς και τι ήταν αυτό που βρήκαν και τις «κράτησε» εκεί:

Στέλλα: Ένας τεράστιος  θεσμός. Αυτό που με κράτησε εκεί ήταν το καλό περιβάλλον εργασίας
Νίνα: Τα πάντα. Βρήκα μια δεύτερη οικογένεια.
Μαρία: Είναι η δεύτερη οικογένεια μας. Με κράτησε η αγάπη μου για την δουλειά.
Σε κάθε δουλειά πάντα υπάρχει ένα ευχάριστο κομμάτι. Για τη Στέλλα ήταν το να βλέπει στο πρόσωπο των πελατών όταν φεύγουν  ένα τεράστιο χαμόγελο. Για τη Νίνα, πάλι, οι παραγγελίες του delivery ενώ για τη Μαρία «Τα πάντα. Όλα τα κομμάτια της δουλειάς μου είναι ξεχωριστά και ευχάριστα».

Φτάνοντας στο τέλος της όμορφης συνέντευξης μας, θελήσαμε να μάθουμε ποια είναι η πιο σημαντική αξία που έχει η McDonald’s:

Στέλλα: Ίσες ευκαιρίες για όλους.
Νίνα: Ευγενία και σεβασμός προς τους πελάτες. Η σχέση μας με τους πελάτες είναι σημαντική για εμένα.
Μαρία: Είναι όλες οι αξίες σημαντικές αλλά το πιο σημαντικό είναι πως μας βλέπουν οι πελάτες μας.
 

 
6609