Παν. Κύπρου: 7o φόρουμ καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Θέμα του φόρουμ «Επιχειρηματικότητα της Διερεύνησης»

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (C4E) του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την υποστήριξη της PwC Κύπρου, παρουσιάζουν το 7o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και με θέμα «Επιχειρηματικότητα της Διερεύνησης» - 7th Innovation and Entrepreneurship Forum  - “The Curious Entrepreneur”, στις 30 Νοεμβρίου 2022.

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
    Ώρα: 10:00 – 16:00 
    Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΕΔΩ

Το 7ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σημειώνεται στην ανακοίνωση,, έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός πολυδιάστατου διεπιστημονικού διαλόγου αναφορικά με την εξελισσόμενη διαδρομή  από την  βασική έρευνα στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Οι τρέχουσες δράσεις και οι μελλοντικές κατευθύνσεις που απαιτούνται για την παραγωγική εκπλήρωση της διέλευσης από την βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στην εμπορευματοποίηση της νέας γνώσης που εξισορροπεί την ακαδημαϊκή αριστεία με μια επίμονη δέσμευση για κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική πρόοδο. 

Κεντρικός ομιλητής, προστίθεται, για Διακεκριμένη Διάλεξη PwC με θέμα «Η δύναμη της στοχευμένης περιέργειας: Πως να αλλάξεις την ζωή σου κάνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις »  θα είναι ο καθηγητής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κώστας Ανδριόπουλος στο Bayes Business School, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου – Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η διαδρομή από την έρευνα στην επιχειρηματικότητα»: Τρέχουσες εξελίξεις και μελλοντικές κατευθύνσεις για το κυπριακό οικοσύστημα», με συντονιστή τον Φίλιππο Σώσειλο Διευθύνοντα Σύμβουλο & Πρόεδρο της PwC Κύπρου. 

1

To 7ο Φόρουμ περιλαμβάνει και την Έκθεση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων από ερευνητικές ομάδες και ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η έκθεση διοργανώνεται από την Υπηρεσία Υποστήριξης Έρευνας και Καινοτομίας και έχει ως έχει στόχο να αναδείξει  και να προωθήσει ερευνητικά αποτελέσματα και επιτεύγματα με κοινωνικό αντίκτυπο και προοπτικές αξιοποίησης ως καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Παράλληλα μέσα από το 7ο Φόρουμ θα προβληθεί η τελετή απονομής των βραβείων του Κυπριακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας  CyEC2022 και η παρουσίαση των 6 ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Ο διαγωνισμός CyEC2022 διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας με την υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και με την πολύτιμη συμβολή διακεκριμένων οργανισμών και προσωπικοτήτων από το Κυπριακό και παγκόσμιο επιχειρηματικό και ερευνητικό οικοσύστημα. 

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τις ομάδες και το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού ΕΔΩ. 

Ο θεσμός του Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται με σκοπό την επιμόρφωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, των νέων ερευνητών, των φοιτητών και της Κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα, για τις ιδέες, τις πρακτικές, τις προοπτικές, αλλά και τις προκλήσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενίσχυση του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Διοργανώνεται και φιλοξενείται κάθε χρόνο από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εγγραφή: https://bit.ly/3NySFEQ 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:  22895110, 22894248 / Email: [email protected] 


 

 
8028