Πανεπιστήμιο Κύπρου: Προσφέρει νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης

Αποσκοπεί στην εισαγωγή των αποφοίτων θετικών επιστημών και μηχανολογίας

Νέο πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εισαγωγή των αποφοίτων θετικών επιστημών και μηχανολογίας, αλλά και του κοινού που ενδιαφέρεται για το θέμα, στον πράσινο σχεδιασμό και τις τεχνολογίες όπως είναι, για παράδειγμα, τεχνολογίες μετατροπής ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε ηλεκτρισμό, αποθήκευση ενέργειας, ανακύκλωση υλικών, βίο καύσιμα με μια ολιστική προσέγγιση προς το πράσινο οικιστικός σχεδιασμός κ.ά. Τα προσδοκόμενα οφέλη είναι η κατανόηση τόσο των βασικών αρχών που διέπουν τον πράσινο σχεδιασμό και τις τεχνολογίες, αλλά και τις σύγχρονες, μελλοντικές τάσεις που σχηματίζονται και θα είναι σχετικές τα επόμενα χρόνια. Στα οφέλη, επίσης, σημειώνεται και η πρακτική κατανόηση επίλυσης προβλημάτων που θα είναι εύκολα εφαρμόσιμα λαμβάνοντας υπόψη και οικονομικά κριτήρια.

>>> Διαβάστε επίσης: Χρηματοδότηση €15 εκατ. για το PHAETHON - «Νέα τιμητική επιτυχία» <<<

Εισηγητής: Αναπληρωτής Καθηγητής Ματθαίος Ζερβός, Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής, Πολυτεχνική Σχολή

O Mατθαίος Ζερβός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έλαβε το πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Surrey UK, το MSc  στην Μικροηλεκτρονική από το Πανεπιστήμιο του Manchester  και το διδακτορικό του από το Τμήμα Φυσικής του University Of Wales (Cardiff). Το 2006 ανέλαβε θέση Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εξειδικεύεται στη φυσική ημιαγώγιμων υλικών και διατάξεων, ενώ τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ημιαγώγιμα νανονήματα με εφαρμογές στην ενέργεια. Διδάσκει το μάθημα της Μηχατρονικής (Η μηχατρονική ουσιαστικά ασχολείται με τον έλεγχο δυναμικών συστημάτων, δηλαδή συστημάτων που μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου) σε προπτυχιακό επίπεδο και φυσικής ημιαγωγών σε μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής Κύπρου, καθώς και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ην. Βασιλείου και του αντίστοιχου του  ACS. 

Διάρκεια προγράμματος: 10 ώρες

Γλώσσα & τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα & με εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Πότε: Τρεις συνεδρίες, Τετάρτη στις 11/01/23 από τις 17:00-20:00, στις 18/01/23 από τις 17:00-20:00 και στις  25/01/23 από τις 17:00-21:00

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν: Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλες/όλους

Εγγραφές ΕΔΩ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν τέλη συμμετοχής. Για όλα τα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου απονέμεται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για την απόκτηση του πιστοποιητικού παρακολούθησης, απαιτείται η ολοκλήρωση του κύκλου του σεμιναρίου. Εκτός από το πιστοποιητικό παρακολούθησης, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες ECTS.

Πληροφορίες: Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων, Τ.: 22894356 (ώρες γραφείου), Ε.: alumni@ucy.ac.cy