Σύμφωνα με την κατάταξη του Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2020

Στην 42η θέση παγκοσμίως στην Κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση του Times Higher Education Impact Rankings 2020, κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Σε ανακοίνωση του, το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι η φετινή κατάταξη του Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2020, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες (22/4), κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην θέση 42 παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.
 
Ένας διευρυμένος αριθμός πανεπιστημίων συμμετείχαν στη δεύτερη έκδοση των Impact Rankings. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 850 πανεπιστήμια από 89 χώρες και περιοχές, με ισχυρή εκπροσώπηση από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Ρωσική Ομοσπονδία, υπέβαλαν αιτήσεις, σε σύγκριση με το 2019 που απαριθμούσαν κάτι περισσότερο από 500.

>>> Όλα τα εταιρικά νέα εδώ <<<
 
Η αξιολόγηση του Times Higher Education (THE) University Impact Rankings, είναι η πρώτη που αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs), οι οποίοι αναγνωρίζονται ως όλο και πιο σημαντικοί δεδομένης της πολύτιμης δράσης που προωθούν σε ποικίλους και ουσιαστικούς τομείς για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.
 
«Οι στόχοι αυτοί των Ηνωμένων Εθνών διαδραματίζουν ρόλο ζωτικής σημασίας για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Τα εντυπωσιακά φετινά αποτελέσματα της κατάταξης του Times Higher Education αντανακλούν τη συνεχή δέσμευσή μας σε σχέση με τους συγκεκριμένους στόχους, καθώς και τη συνεχιζόμενη διεθνή συνεισφορά μας», τόνισε ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών και Εκτελεστικός Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 
Η φετινή δεύτερη έκδοση Impact Rankings είναι βασισμένη πάνω σε μετρήσεις και των δεκαεπτά (17) Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.), με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να εστιάζει στους εξής σημαντικούς τομείς: Ποιοτική Εκπαίδευση, Ισότητα των Φύλων, Μείωση των Ανισοτήτων, Αειφόρες Πόλεις και Κοινότητες, Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί, καθώς και Παγκόσμιες Συνεργασίες για την Εκπλήρωση των Στόχων.
 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναγνωρίζεται από το THE ως φορέας θετικής αλλαγής, ως ένα ηγετικό πανεπιστήμιο με μια δυνατή δέσμευση στον τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης.
 
Τόνισε επίσης την επιτυχία του Πανεπιστημίου στην κατηγορία των Αειφόρων Πόλεων και Κοινοτήτων, όπου το Πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε ανάμεσα στα 101-200 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, διευκρινίζοντας πως το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της διαρκώς εξελισσόμενης και ζωντανής πανεπιστημιούπολης UNIC City.
 
Από τη δική του πλευρά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, τόνισε την ενεργή δέσμευση και το ισχυρό αίσθημα ευθύνης του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ο Καθηγητής Πουγιούτας υπογράμμισε επίσης την εντυπωσιακή κατάταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στον τομέα της Ποιοτικής Εκπαίδευσης.
 
«Το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, καθώς η δέσμευση και οι προσπάθειές μας για αριστεία στην εκπαίδευση αναγνωρίζονται διεθνώς από ένα από τα κορυφαία συστήματα αξιολόγησης πανεπιστημίων», επεσήμανε.
 
Ακολούθως ευχαρίστησε όσους δούλεψαν προς την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, χαρακτηρίζοντάς τους ως το πολυτιμότερο στοιχείο του Πανεπιστημίου.
 
 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πανεπιστημιακή μας κοινότητά – φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητές και διοικητικό προσωπικό – οι οποίοι, αυτή τη δύσκολη περίοδο, απέδειξαν για ακόμη μία φορά την αφοσίωσή τους στο Πανεπιστήμιο και την αποστολή του – υιοθετώντας αποτελεσματικά την ποιοτική διαδικτυακή διδασκαλία/μάθηση, συνεισφέροντας παράλληλα στην χώρα μας και την κοινωνία στον αγώνα ενάντια στην πανδημία του SARS-CoV2», είπε.

ΚΥΠΕ

 
1985
Thumbnail

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Η.Π.Α αδειοδότησε το IQOS, το ηλεκτρικά θερμαινόμενο σύστημα καπνού της Philip Morris International (PMI), ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου (Modified Risk Tobacco Product – MRTP). Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση του συνόλου των επιστημονικών δεδομένων που υπέβαλε η PMI στον FDA τον Δεκέμβριο 2016, ο Οργανισμός διαπιστώνει μειωμένη έκθεση των χρηστών του προϊόντος σε χημικές ουσίες και θεωρεί ότι η απόφαση είναι κατάλληλη για την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

ad1mobile

>>> Διαβάστε επίσης: Θα γίνετε Δημόσιοι; Ανοίγουν 100άδες θέσεις (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΕΩΝ)

– Η σημερινή απόφαση καταδεικνύει ότι το IQOS είναι ένα πραγματικά διαφορετικό προϊόν καπνού και αποτελεί καλύτερη επιλογή για ενήλικες που σε άλλη περίπτωση θα συνέχιζαν το κάπνισμα.

– Το IQOS είναι το πρώτο και το μοναδικό ηλεκτρονικό προϊόν νικοτίνης που λαμβάνει αδειοδότηση  μέσω της διαδικασίας MRTP του FDA

– Μετά την αδειοδότηση της κυκλοφορίας του IQOS τον Απρίλιο του 2019, ο FDA τώρα επιτρέπει την επικοινωνία των ακόλουθων πληροφοριών:

– Το σύστημα IQOS θερμαίνει αλλά δεν καίει τον καπνό

– Το γεγονός αυτό μειώνει σημαντικά την παραγωγή επιβλαβών και δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών

– Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πλήρης μετάβαση από το συμβατικό τσιγάρο στο σύστημα IQOS μειώνει την έκθεση του οργανισμού σας σε επιβλαβείς ή δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

– Ο FDA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι το IQOS αναμένεται να ωφελήσει την υγεία του πληθυσμού στο σύνολό του, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τους καπνιστές όσο και τους μη καπνιστές

– Η απόφαση του FDA λαμβάνει υπ’ όψη την ολοένα και αυξανόμενη επιστημονική συναίνεση διεθνώς ότι το IQOS αποτελεί καλύτερη επιλογή σε σχέση με την συνέχιση του καπνίσματος

– Η απόφαση του FDA προσφέρει ένα σημαντικό παράδειγμα για το πώς κυβερνήσεις και οργανισμοί δημόσιας υγείας μπορούν να ρυθμίσουν τα καινοτόμα μη καιόμενα προϊόντα ώστε να τα διαφοροποιήσουν από τα τσιγάρα προκειμένου να προστατεύσουν και να προαγάγουν τη δημόσια υγεία.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του FDA ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, είπε: «Η απόφαση του FDA αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για τη δημόσια υγεία. Πολλοί από τις δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς και Αμερικανίδες που καπνίζουν σήμερα θα διακόψουν το τσιγάρο —πολλοί όμως δεν θα το κάνουν. Η σημερινή απόφαση καθιστά δυνατό αυτοί οι ενήλικες να ενημερωθούν ότι η πλήρης μετάβαση στο IQOS αποτελεί καλύτερη επιλογή από τη συνέχιση του καπνίσματος. Ο FDA διαπίστωσε ότι επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως η πλήρης μετάβαση από το συμβατικό τσιγάρο στο IQOS μειώνει την έκθεση σε επιβλαβείς ή δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το IQOS είναι ένα πραγματικά διαφορετικό προϊόν σε σχέση με το καιόμενο τσιγάρο και πρέπει να αντιμετωπίζεται νομοθετικά με διαφορετικούς κανόνες, όπως αναγνώρισε ο FDA. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια ουσιαστικά διαφορετική συζήτηση για μια συνεργατική προσέγγιση ώστε να επιτύχουμε ένα μέλλον χωρίς καπνό. Η απόφαση του FDA παρέχει ένα σημαντικό παράδειγμα για το πώς κυβερνήσεις και οργανισμοί δημόσιας υγείας μπορούν να ρυθμίσουν τα εναλλακτικά προϊόντα χωρίς καπνό ώστε να τα διαφοροποιήσουν από τα τσιγάρα προκειμένου να προστατεύσουν και να προαγάγουν τη δημόσια υγεία.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η σημαντική απόφαση θα βοηθήσει και θα καθοδηγήσει τις αποφάσεις των ενήλικων καπνιστών στις Η.Π.Α. Η καλύτερη επιλογή για την υγεία είναι να μην ξεκινήσει κανείς το κάπνισμα ποτέ ή να το διακόψει εντελώς. Για εκείνους όμως που δεν το διακόπτουν, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να στραφούν προς  ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο μη καιόμενο προϊόν. Με στοιχεία Μαρτίου 2020, η PMI εκτιμά ότι περίπου 10,6 εκατομμύρια ενήλικες καπνιστές παγκοσμίως έχουν ήδη διακόψει το τσιγάρο και έχουν μεταβεί στο IQOS. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να επιταχύνει περαιτέρω την απομάκρυνση των ενήλικων καπνιστών στις Η.Π.Α από το τσιγάρο. Εμείς στην PMI, μαζί με την Altria, που έχει την ευθύνη κυκλοφορίας του προϊόντος στις Η.Π.Α, δεσμευόμαστε για την ορθή χρήση του προϊόντος και υποστηρίζουμε πλήρως τη βούληση του FDA να προστατέψει τους νέους.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα της διαρκούς μας δέσμευσης να θέτουμε την επιστήμη στο επίκεντρο καθώς εργαζόμαστε με συνέπεια ώστε να αντικαταστήσουμε το τσιγάρο με εναλλακτικά μη καιόμενα προϊόντα, το συντομότερο δυνατό.

ad2mobile

Αξιοποιώντας καινοτομία, σαν αυτή του IQOS, προκειμένου να επιταχύνουμε την μείωση του συμβατικού καπνίσματος είναι η μεγάλη ευκαιρία του 21ου αιώνα. Προοδευτικές, βασισμένες στην επιστήμη νομοθεσίες μπορούν να βοηθήσουν στην ταχεία μετάβαση ενήλικων καπνιστών σε καλύτερες επιλογές, ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν απέναντι σε μη ορθή χρήση».

newmoney.gr

article 1