Παραμένει ανθεκτική στις επιπτώσεις της πανδημίας η Cyta

Ανακοίνωσε κέρδη μετά φόρων ύψους €70,8 εκατ., το υψηλότερο ποσό τα τελευταία 9 έτη

Ρεπορτάζ: Αντώνης Αδαμου/Digital Tv

Πιο νέα και πιο δυνατή από ποτέ χαρακτήρισε τη Cyta η Πρόεδρος του Οργανισμού Ρένα Ρουβιθά Πάνου μετά από 60 χρόνια που κλείνει φέτος από την ίδρυσή της.

«Μέσα από τη διαδρομή της, έμαθε να βλέπει το μέλλον με ευελιξία και δυναμισμό. Έμαθε να αλλάζει και να προσαρμόζεται. Να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, στοχευμένα και με σύνεση μεγάλες οικονομικές και εμπορικές προκλήσεις.  Να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην τεχνολογία», δήλωσε η κ. Ρουβιθά στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία, όπου παρουσίαστηκε η πορείας της Cyta και τα οικονομικά αποτελέσματά της για το 2020

Μάλιστα, με τα υψηλότερα κέρδη τα τελευταία 9 χρόνια έκλεισε το 2020 η Cyta όπως αναφέρθηκε. Συγκεκριμένα, η μετά φόρων κερδοφορία για την περσινή χρονιά ανήλθε σε 70,8 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε η κ. Ρουβιθά, τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από τη Cyta σε πολλές διαστάσεις, περιλαμβανομένης και της οικονομικής.  

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της πρώτης πενταμηνίας του 2021 είναι πολύ ενθαρρυντικά, με σημαντική αύξηση των εσόδων, τόσο σε σύγκριση με το 2020, όσο και με το 2019.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα μέχρι το Μάιο του 2021 αυξήθηκαν κατά πέραν των €10 εκ. στα €148,2 εκ., ήταν δηλαδή κατά 7,6% υψηλότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η υψηλή επικερδότητα του Οργανισμού φαίνεται επίσης να διατηρείται, μιας και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις για το 2021 παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2020, χρονιά κατά την οποία η μετά φόρων κερδοφορία ήταν ήδη κατά 10,4% αυξημένη σε σύγκριση με το 2019.

Η κα. Ρουβιθά, η οποία ολοκληρώνει σε λίγες εβδομάδες τη δεύτερη και τελική της θητεία, υπογράμμισε πως ο Οργανισμός είναι εστιασμένος στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και στο τρίπτυχο «περιβάλλον, κοινωνία, εταιρική διακυβέρνηση», για να προσθέσει πως η Cyta είναι κομμάτι του τόπου μας και χαράζει τον δρόμο της τεχνολογικής εξέλιξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού της Κύπρου.

Δείτε το ρεπορτάζ της DigitalTV: 

 
4880